Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3186 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Kasım 2016 - 12:23

Anayasa Taslak Metni MHP ye İletildi

Büyüt
Küçült
Anayasa Taslak Metni MHP ye
AK Parti, başkanlık sistemini de içeren anayasa taslak metnini resmen MHPye iletti. İki parti ortak komisyon kuracak. Taslak üzerinde çalışma yapılacak.

Anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi düzenlemesi için kritik bir hafta başlıyor. AK Parti tarafından hazırlanan taslak, MHPye iletildi. Yapılacak müzakereler sonrasında nihai kararı, süreci başlatan liderler verecek.

ORTAK KOMİSYON KURULACAK

Anayasa değişikliğiyle ilgili süreç, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki görüşmeden sonra hızlanmıştı.

Görüşme sonrasında MHP lideri, ilk değerlendirmesini sosyal medyadan yapmıştı. Bahçeli,Henüz somut bir siyasi mutabakat sağlanmamış olsa da önümüzdeki sürecin Türkiyedeki fiili dayatmayı çözeceği ümidindeyim demişti.

İki partinin 2 ya da 3er üye vermesiyle bir komisyon oluşturulacak. Taslak üzerinde çalışma yapılacak.

HAZIRLIK METNİ TARAFIMIZA ULAŞTIRILMIŞTIR

MHP grup toplantısında konuşan Bahçeli anayasa çalışmalarıyla ilgili de, AKP in anayasa hazırlık metni tarafımıza resmen iletilmiştir. Parti olarak kılı kırk yararak çalışma yapıyoruz. Üzerinde mutabık kaldığımız maddeleri Meclise getirmeyi umuyoruz. Sonrası TBMM in ve milletimizin muazzam iradesine kalmıştır. CHP naz etmemeli, geri durmamaldır. Kapıları açıksa buyursunlar kafa kafaya, el ele, gönül gönüle fiili açmazı giderelim. Türkiyeyi kamburundan kurtarmak için engelleri yıkalım, barikatları aşalım. Önyargısız bir araya gelirsek başaramayacağımızdan şüphem yoktur. diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI İFADESİ

Grup toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli taslak metni ile ilgili yaptığı açıklamada Metinde cumhurbaşkanı ifadesi geçiyor dedi. Bahçeli değişiklik teklifinin ise kapsamlı bir düzenlemeyi içerdiğine dikkat çekti.






E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024