Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1951 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Ekim 2018 - 11:32

Akşenerden Erken Emeklilik Tepkisi

Büyüt
Küçült
Akşenerden Erken Emeklilik
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın erken emeklilikle ilgili olarak yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Akşener, Kendisi 46 yaşında emekli olmuş. Vatandaşımız söz konusu olduğunda yük öyle mi? dedi.

Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi de (TBMM) düzenlenen grup toplantısında konuştu.

AK Parti in ekonomi politikalarına birtakım eleştiriler yönelten Akşener, Deterjan yerine kül mü kullanalım? Millet kıraathanelerinde kek mi kovalayalım? dedi.

Döviz kurlarında yaşanan dalgalanma sonrası TLde yaşanan değer kaybına dikkati çeken Akşener, çalışanlara kriz zammı yapılmasını önerdi. Akşener ayrıca, Yandaşların sözleşmelerini TLye çevirin dedi.

FINDIK ÜRETİCİLERİ HİÇ MERAK ETMESİN, BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

AK Parti milletvekillerine sesleniyorum. Partinize sorun, ekonomide nereye gidiyoruz diye ifadesini kullanan Akşener, şöyle devam etti:

Bunun bedelini ağır ödeyeceksiniz. Türkiyeye kıymayın, bize kulak verin. Bu kafayla Türkiyeyi IMF masasına oturtacaksınız. Hem de güçsüz şekilde.

Geçtiğimiz hafta fındıkla ilgili verdiğimiz araştırma önergesi reddedildi. Düşmana karşı zafer kazanmış gibi alkışladılar. Fındık üreticileri hiç merak etmesin bu işin peşini bırakmayacağız.

SURİYELİ GÖÇMENLERİN 200 MİLYAR TLLİK YÜKÜNÜ MİLLETİMİZİN SIRTINA YÜKLEMEYE HAKKINIZ VAR MIYDI?

Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın erken emeklilikle ilgili olarak kullandığı Son günlerde emeklilikte yaşa takılanlar adıyla yürütülen bir kampanya var. Hatta bunun için bir dernek dahi kurulan bir dernek dahi var. Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur. Ortalama emeklilik yaşı ülkemizde 52dir ifadesine de tepki gösterdi.

Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetini gidermek için verdiğimiz teklif iktidarın oylarıyla reddedildi hatırlatmasında bulunan Akşener, şunları kaydetti:

İktidara soruyorum; milyonlarca Suriyeli göçmenin 200 milyar liralık yükünü milletimizin sırtına yüklemeye hakkınız var mıydı? Kendisi 46 yaşında emekli olmuş. Vatandaşımız söz konusu olduğunda yük öyle mi?

Emeklilikte yaşa takılanlar 38 yaşında emekli olma peşinde değil. Kazanılmış haklarının gasp edilmesinden rahatsız. 25 yıl prim ödemiş bir çalışan, maaş alabilmesi için 15 yıl beklemesi gerekiyor. İlk 5 yılında maaşının yarısı ödenebilir. Yaşı dolunca da maaşının tamamı ödenebilir.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024