Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3551 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Nisan 2017 - 10:33

Akşener Parti mi Kuruyor?

Büyüt
Küçült
Akşener  Parti mi
Meral Akşener’in kuracağı iddia edilen yeni partinin ismi de kulislerde konuşulmaya başlandı.

SON HABERLER Sol Sağ Kayseride iş kazası: 1 ölü Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan hakkında şok iddia Yakutiyede referandum değerlendirmesi yapıldı Eskişehirde gökyüzü renklenecek Trabzonsporun yeni stadını kiralama görüşmeleri Denizlide tarihi eser operasyonu AOSB Halı Saha Turnuvası sona erdi Beşiktaş, Lyon ile 3. randevuda (Özel haber) Kaymakam her sabah bir okulda öğrenciler ile kitap okuyor Mersinde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri başladı  / / / / / ANASAYFAGÜNDEMPOLİTİKATÜRKİYEDÜNYAYAŞAMEKONOMİSPORFETVAİSLAMÇEVİRİSAĞLIKTEKNOLOJİFOTOVİDEO Meral / / / / /19.04.2017 09:23:53 Meral Akşener parti kuracak iddiası Meral Akşenerin kuracağı iddia edilen yeni partinin ismi de kulislerde konuşulmaya başlandı.

Yeni oluşumun ‘Milliyetçi Türkiye Partisi (MTP) adı altında bir araya geleceği siyasi kulislerde yer aldı. Akşenerin referandumun ardından siyasi danışmandan ekonomistine, proje üreticisine ve stratejistine kadar yeni bir kadro yapılanmasına gideceği gündeme gelmişti. Bu isimlerin Akşenerin başkanlığında MTPde bir araya geleceği ve ilk seçimlere de bu parti altında katılacağı belirtiliyor.

İNGİLİZ GAZETESİNDEN AKŞENER YORUMU

İngiliz Financial Times (FT) gazetesi sayfalarında, MHP içindeki muhalif kanadın lideri Meral Akşenerin arkasındaki destekçilerin AK Parti in hakimiyetine meydan okumak için parti kurmayı düşündüğü iddiasına yer verdi.

Financial Times in yazısında, AK Parti oylarındaki kayıpların iktidardaki parti için sorunlu bir durum olduğu, ana muhalefet partisi CHP içinse bunun bir fırsat olduğu ifade edildi.

CHP Erdoğanın meşruiyetini protestoları cesaretlendirerek sağlamayabilme umudunda. Bu arada Akşenerin destekçileri yeni bir parti kurmaktan bahsediyor. MHP lideri Devlet Bahçeli in referandumda Evet kampanyasını desteklemesiyle Akşener muhalif bir çizgi izleyerek Hayır kampanyası yürütmüştü.

FT in analizinde şu ifadelere de yer verildi:

Uzmanlar, merkez sağı AK Parti in hakimiyetine en büyük tehlike olarak görüyor. Eski İçişleri Bakanı Akşener böyle bir mücadeleye liderlik edecek en iyi isim olabilir. Savunucuları Akşenerin hem aşırı milliyetçileri, hem laikler ve İslamcıları kuşatacağını, sol ve sağdan, ve tabii ki AK Partiden oyları çalabileceğini söylüyor.

Uzmanlara göre, ekonomideki olası bir gerileme Akşenerin önemli sayıda AK Partiliyi kabuğundan çıkararak kendisine çekmesini sağlayabilir

FTye göre, Akşenerin parti kurmak için irçok engeli aşması da gerekecek. Daha önceki kurultaylarına polis ve mahkeme engeli konulması bunlardan sadece biri.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024