Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2925 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Şubat 2015 - 13:50

AK Partili Elitaş: 2 HDPli kadın vekil bana taciz uyguladı

Büyüt
Küçült
AK Partili Elitaş: 2 HDPli kadın vekil bana taciz

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM Genel Kurulunda yaşanan kavgayla ilgili olarak, Arbedede HDP Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, stenografların oturduğu sandalyeyi kaldırıp grubumuzun üzerine fırlatmaya çalıştı. Meclis Başkanlık Divanında zili CHPli bir milletvekili söküp AK Parti Grubuna fırlatmaya kalktı. Bir milletvekili de geriye çekilirken çiçeklerin bulunduğu yere düştü dedi. Elitaş, TBMM Genel Kurulunda yaşanan kavga konusunda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti ve HDPnin, AK Partinin grup önerisinin kapalı oturumda görüşülmesi için önerge verdiğini söyledi.

2 HDPLİ KADIN VEKİL BENİ TACİZ ETTİ

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılının, HDP önergesi üzerindeki konuşması için HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldanı kürsüye çağırdığını belirten Elitaş, şöyle konuştu: Pervin Buldan, sabote etmek için konuşmadı. Sayın TBMM Başkanvekili, biriniz imza atın, konuşun deyince, Hasip Kaplan gidip önergeye imza attı. Fakat Kaplan kürsüye gelip 10 saniye konuştuktan sonra, Pervin Buldan, Kaplanı kürsüden aldı, çekti. Bunun üzerine Başkanvekili, görüşmeniz bitmiştir, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaşı çağırıyorum dedi. Ben kürsüye gittiğimde hem Pervin Buldan hem de Sebahat Tuncel, kürsüden beni atmak için uğraştılar.. Ben konuşmaya başlarken, 2 kadın milletvekili, birisi Pervin Buldan ve diğeri Sebahat Tuncel, bana taciz uygulamışlardır. Ben konuşmaya başlarken onlar yanıma gelerek beni fiili olarak kürsüden iteklemeye uğraştılar, konuşmamı engellemeye çalıştılar. Ben de kürsüden ayrılmamak için uğraştım. O çerçevede, HDPden Grup Başkanvekili ve diğer milletvekilleri gelerek, kadına şiddet uyguluyorsun dediler. Orada bir grup başkanvekilinin kürsüde yaptığı konuşmayı engellemeyi şiddet olarak kabul etmiyorlar, onların beni kürsüden uzaklaştırma eylemlerini İçtüzüke aykırı olarak görmüyorlar ama vay efendim siz kadınları oradan neden uzaklaştırıyorsunuz diyerek, kadınları kullanarak Genel Kurulda şiddet ve terör estirdiler.

BANA YUMRUK ATMAK İSTEDİLER

Elitaş, bundan sonra farklı arbedeler olduğunu, kendisine saldırmaya çalıştıklarını ifade ederek, şöyle devam etti: HDP milletvekilleri bana yumruk atmaya çalıştılar. Bunun üzerine bizim gruptan arkadaşlar o tahrik üzerine onları benden uzaklaştırmaya çalıştılar. Orada bir arbede yaşandı. O arbedede HDP Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, stenografların oturduğu sandalyeyi kaldırıp grubumuzun üzerine fırlatmaya çalıştı. O arada Meclis Başkanlık Divanındaki zili CHPli bir milletvekili söküp AK Parti Grubuna fırlatmaya kalktı ve o çerçevede olaylar gelişti. Bir milletvekili de geriye çekilirken çiçeklerin bulunduğu yere düştü, inşallah bir şeyi yoktur. Maalesef şu anda TBMMde terör estirebilmek için her türlü işlem ve eylemi yaptılar, her türlü tahriki ve şiddeti uyguladılar.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ PERŞEMBE GÜNÜ GÖRÜŞÜLECEK Elitaş, TBMM Genel Kurulunun bugün grup önerilerinin bitimine kadar çalışacağını belirterek, Biz grup önerimizde 684 sıra sayılı Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşme takvimini ve çalışma saatlerini değerlendireceğiz. Tasarının görüşmelerine 19 Şubat Perşembe günü başlanacak dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024