Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2271 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Kasım 2018 - 12:07

Ak Partide Ankara için adı geçen 4 isim

Büyüt
Küçült
Ak Partide Ankara için adı geçen 4
AK Partide belediyeler için gösterilecek isimler bir dizi çalışma sonrasında netleşecek ancak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bazı isimler ön plana çıkmaya başladı.

AK Partinin 31 Mart a ‘mutlaka elinde tutmak istediği şehirlerin başında gelen Ankarada, CHP in İYİ Parti ve HDP ile muhtemel ittifakı da dikkate alınarak ipi göğüsleyebilecek aday hesabı yapılıyor. AK Partinin yönetimini muhafaza ettiği Ankarada, aday deklare tarihi yaklaşırken kulisler de hızlandı.

ÇOK YÖNLÜ DEĞERLENDİRME

Aday adaylık başvurularının halen sürdüğü AK Partide Ankara dahil diğer belediyeler için gösterilecek isimler bir dizi çalışma sonrasında netleşecek. AK Partide 18 Kasımda yapılacak teşkilat temayülü, periyodik olarak anket şirketlerinden gelen veriler, partinin seçim bölgelerinde yaptığı çalışmalar da eklenerek rapor halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm bu sonuçlar ışığında hem Ankara hem de diğer bölgeler için adaylarını saptayacak.

ÖNE ÇIKAN İSİMLER

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut belediye başkanı Mustafa Tuna, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile eski Başbakan Yardımcısı Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Emrullah İşlerin isimleri öne çıkıyor.

VATANDAŞ YEREL ADAY DİYOR

Siyasette seçmen ve teşkilatların ‘ithal adaya soğukluğu Siyasal ve Sosyal Araştırma Servisinin Ankara araştırmasında da ortaya çıktı. Ankarada bin 620 kişiyle yüz yüze yapılan araştırmada, vatandaşın yüzde 59,3ü partiye oy veririm dedi. Adayın ‘yerliolmasına dikkat edeceğini söyleyenlerin oranı yüzde 19,1i ile ikinci sırada çıktı.

BELİRLEYİCİ FAKTÖRLER

Ayrıca TBMMdeki değişecek dengeler açısından gösterilecek ismin milletvekili olup olmaması, teşkilattan gelip gelmemesi, kabine de revizyona yol açıp açmaması ve belediyecilik tecrübesi gibi faktörlerin de nihai karar da etkili olması bekleniyor. Söz konusu faktörlerin dışında AK Partinin Ankarada gözü diğer dengelerde olacak. 24 Haziran seçimlerine Cumhur İttifakı ile giren AK Parti ve MHP bu seçimlere kendi adaylarıyla yarışa katılacaklarını ilan ettiler. AK Parti, Ankara Büyükşehirin adayını belirlerken CHP-İYİ Parti ve HDP in olası bir uzlaşmasını da isim belirlemede dikkat etmesi bekleniyor.

Kaynak: Yenişafak





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024