Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3102 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   06 Kasım 2017 - 14:56

Ak Parti Ankara Belediye Başkan Adyo Mustafa Tuna Oldu.

Büyüt
Küçült
Ak Parti Ankara Belediye Başkan Adyo Mustafa Tuna
AK Parti in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayı Mustafa Tuna oldu.

Ankarada Melih Gökçekin istifasının ardından yeni başkan bugün belli oluyor. Muhalefetin herhangi bir ismi aday göstermeyeceği seçimde AK Parti in adayı Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna oldu.

CUMARTESİ GÜNÜ YOKLAMA GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİ

AK Partide geçen cumartesi günü gerçekleşen tamayül yoklamasında Mustafa Tuna ile birlikte Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki in adı öne çıkmıştı.

BUGÜN OYLANACAK

AK Parti in adayı olan Tuna, bugün Belediye Meclisi de oylanacak. Büyükşehir Belediye Meclisi de yapılacak seçimde başkanın seçilmesi için ilk iki turda, salt çoğunluk, yani 94 oy aranacak. Belediye meclisinde AK Parti in sandalye sayısı 100. Bu sayı, başkanın ikinci tura kalmadan seçilmesine yetiyor. CHP ve MHP ise aday çıkarmayacak.

MUSTAFA TUNA KİMDİR?

Sivas Şarkışlada 1957 yılında doğan Mustafa Tuna,1980 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi den İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. 1982 yılında, İTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünden Yüksek Mühendis unvanı alan Tuna, 1982-1983 yıllarında ABDde eğitimin ardından, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından 1995 yılında Doktor Yüksek Mühendis unvanı aldı.

1998 yılında, Su Kirlenmesi ve Kontrolü Bilim Dalında Üniversitelerarası Kurul tarafından Doçent unvanı verilen Tuna, hali hazırda İTÜ Mezunları Eğitim Vakfının kurucu başkanı, İnşaat Mühendisleri Odası üyesi, Su Kirlenmesi Araştırmaları ve Kontrolü Türk Milli Komitesi üyesi.

2002 – 2007 yılları arasında Ak Partide Ankara Milletvekili olarak görev yapan Mustafa Tuna, 29 Mart 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Sincan Belediye Başkanlığına seçildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024