Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2746 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Ekim 2017 - 13:27

ABD in aldığı karar skandaldır.

Büyüt
Küçült
ABD
in aldığı karar
ABD ile yaşanan vize krizi ile ilgili ilk kez konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, ABD in aldığı karar skandaldır. ifadelerini kullandı.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, İdlib Operasyonu dan ABD ile yaşanan vize krizine kadar gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.Bahçeli, Türk askerinin İdlibe girmesine yönelik  İdlib operasyonu kolay olmayacak, zaman alacaktır. Ama sabırlı, akıllı, stratejik davranmak; gerektiği yerde silahlı mücadeleden de kaçınmamak lazımdır değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli ABD in skandal vize kararına sert tepki göstererek, ABD skandal bir karara imza atmıştır. Hani dosttuk? Kısa zamanda değişen ne oldu? ABD in vize ile değil, insanlığın değerleri ile, mazlumların dertleri ile ilgilenmesi ve bir müttefikini kaybetmemesi tavsiyemizdir.. Bu hezeyanın, akıl tutulması anlamına gelen kararın iki ülkenin arasındaki uçurumu derinleştirmekten başka işlevi olmayacaktır. ABD in yanlıştan dönmesi, yangına körükle gitmekten kaçınması ümit ve temennimdir. ifadelerini kullandı.



İşte Bahçeli in konuşmasından satır başları

Kerkük sevdalıları tüm dünyaya mesaj vermişlerdir. Yer gök Kerkük Türk ür Türk kalacak demiştir. Türkiye in dört bir yanından gelmiş Türkiye sevdalıları bir araya geldi. Peşmerge başının korsan referandumunu ayaklar altına aldık. Gelen on binler, gelemeyen milyonların kalbi bizimle attı.Türkiye al bayrakla buluştu. 

MHP BİTTİ DİYENLER FELCE UĞRADI

Utanmadan MHP bitti diyorlardı ya, MHP baraj altına doğru gidiyor diyenler şoka girdi felce uğradı. Cenazeye döndüler. Açık açık söylüyorum boyun eğenler bizi anlayamaz. İşbirlikçiler bizi anlayamaz.Bitti derler, öldü zannederler duvara toslarlar. Mağlubiyetin şamarıyla dağlanırlar.  Eninde sonunda dedikodularında boğulurlar. 

BRÜKSELDE AVRUPALI, WASHINGTONDA ABDLİ OLMADIK

Türkmeneli şeref konumuzdur. Talan ve yağmasına izin verilmeyecektir. Türkiye vatanımız, Türkmeneli davamızdır. Brükselde Avrupalı, Washingtonda ABDli olmadık. Erivanda Ermeni, Erbilde peşmerge hiç olmadık. Türk milletinin son kalesiyiz. 

SINIRLARI ZORLAYAN ÇÜRÜK YUMURTALAR

Ülkücülere başıbozuk diyen, devlet dışı görev tanımı mı olur diye yazıp çizen güruhu biz iyi tanıyoruz. Ülkücü katilleri yine iş başındalar. Dünya gazetesinde köşe sahibi olan bildik bir akademisyen de bu koroya katılmıştır. Yel değirmenine karşı Don Kişotluk yapıyorlar. Biz Irakın toprak bütünlüğüne saygılıyız diyoruz anlamıyorlar. Bize Kerkükü Musulu konuştuk diye kara çalmaya çalışanlar ne anlatıyorlar. Bunlar güya Atatürkçü, güya tam bağımsızlık savunucusu. Bunlar ki gavura dost, Türke düşmanlıkta eşikleri aşan, sınırları zorlayan çürük yumurtalardır. 

İŞLER SARPA SARINCA ATATÜRKE SARILMIŞ

Bir zamanlar Lenine gönül vermiş, sonra Mao un peşine takılmış, işler sarpa sarınca Atatürke sarılmış. ABD in kripto elemanları iseler, söylesinler bilelim. Türk düşmanlarına köle olmuşlarsa yardım dilesinler, biz ettik siz etmeyin desinler gereğini yapalım. Ne dediğimizi bal gidi anlıyorlar. Sindiremiyorlar. 



84Ü SÖYLEMEYİM, 85İN HEYECANI KALMAZ

Tarihe sırt dönmek bizim harcımız değildir. Mustafa Kemal, Misak-ı Milliyi Türk milletinin anayasası olarak ilan etmiştir. Misak-ı Milli kuruluş senedidir. Misak-ı Milli, Türk milletinin yeminidir. Varlığının ucu açık sınır alanıdır. Bu yemin yaşatılmalıdır. Şimdi anlaşıldı mı neden 82 Kerkük, Şimdi anlaşıldı mı 83 Musul? Bugün de 84ü söylemeyeyim çünkü 85in heyecanı kalmayacak.  Irak ve Suriye dağılırsa biz bu alt üst oluşa seyirci kalamayız. Dışarıdan kalamayız. Misak-ı Milli in mirası hakkımız olduğu kadar ecdadımızın bize bıraktığı görevdir. Kerkükü, Musulu, Batı Trakyayı, Kıbrısı sonsuza kadar aklımızdan çıkarmayacağız. 

İDLİB OPERASYONU

Astanada İdlib konusunda uzlaşmaya varılmıştır. Türkiye, Rusya, İran ve Suriye, Heyet Tahrir Şam hususunda anlaşmaya varmışlardır. 7 Ekimde İdlibe operasyon başlamıştır. Fırat Kalkanı Harekatı ın bitiminden yaklaşık 6 ay sonra İdlib gündeme gelmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putinin geçtiğimiz günlerde yaptığı görüşmelerden sonra İdlib operasyonu başlamıştır. Operasyonun görev tanımı ise Esad rejimi ile muhalifler arasında çatışma yaşanmasını engellemek ve olası ateşkes ihlallerini gözlemlemek şeklinde belirlenmiştir. 

İDLİB OPERASYONU KOLAY OLMAYACAK

Sınırlarımızın hemen dibindeki İdlibde huzuru sağlamak terörün buradan sökülüp atılması ile mümkün olacaktır. TSK, muharebe maksadıyla İdlibe girmeyecekse de tedbirli olması hayati önemdedir. Suriye in kuzeyindeki El Kaide türevlerinin temizliği açısından mühim bir rol oynayacaktır. Güney sınırlarımız boyunca sahneye konulan ihanet kampanyası mutlaka kaynağından mahvedilmelidir. Bu durum Türkiye için bir varoluş meselesidir. İdlibde geri duramayız, Afrine sessiz kalamayız. İdlib operasyonu kolay olmayacak, zaman alacaktır. Gelişmelerin seyri buna işaret etmektedir. Gerektiği yerde silahlı mücadeleden de kaçınmamak lazımdır. En temel sorumluluk sivillere zarar verilmemesidir. 

ABDNİN VİZELERİ ASKIYA ALMASI

Barzani in arkasından itekleyenler, onu şekillendirenler Trumpın çevresindeki karanlık yüzlerdir. ABD konsolosluğunda çalışan bir şahsın, bir süre önce tutuklanmasından sonra büyükelçilik skandal bir karara imza atmıştır. 8 Ekimden itibaren göçmen olmayan vize işlemleri askıya alınmıştır. Anında misilleme yapılmıştır. ABD neyi amaçlamaktadır. Hani dosttuk? Kısa zamanda değişen ne oldu? ABD in vize ile değil, insanlığın değerleri ile, mazlumların dertleri ile ilgilenmesi ve bir müttefikini kaybetmemesi tavsiyemizdir.. Bu hezeyanın, akıl tutulması anlamına gelen kararın iki ülkenin arasındaki uçurumu derinleştirmekten başka işlevi olmayacaktır. ABD in yanlıştan dönmesi, yangına körükle gitmekten kaçınması ümit ve temennimdir.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024