Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3181 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Ağustos 2016 - 19:54

ABDden Rusyanın İran hava üssünü kullanmasına tepki

Büyüt
Küçült
ABDden Rusyanın İran hava üssünü kullanmasına

ABD Dışişleri Bakanlığından, Rusyanın Suriyedeki hedefleri vurmak için İranın hava üssünü kullanması talihsiz bir durum olarak değerlendirildi fakat bu gelişmenin sürpriz olmadığı belirtildi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında, Rus savaş uçaklarının Suriyedeki hedeflerine saldırmak için İranın Hamedan Hava Üssünü kullanmasına ilişkin soruları cevapladı. Talihsiz bir durum fakat sürpriz olmadı ya da beklemediğimiz bir durum değildi. diyen Toner, Rusyanın DAEŞ ve El-Nusrayı vurduğunu iddia etti.

Kerry, Lavrov ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı John Kerrynin, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile konunun ele alındığı görüşme yaptığını belirten Toner, şunları kaydetti: Bu durum Suriyedeki şartları daha zor ve karmaşık bir hale getiriyor. Son gelişmeler bizi Suriyede varmak istediğimiz çatışmaların durdurulması, Cenevrede anlaştığımız siyasal süreç ve bunun yol açacağı barış durumunun ötesine itiyor. Rusyanın, İranı hangi ölçüde kullandığı şu anda bizim için net olmayan durum. Anladığımız kadarıyla bu bir kerelik bir durum olabilir, belki de Rusya devam edecektir. Şu anda bunu bilmiyoruz. Bakan Kerry konuyu Lavrov ile ele alan bir konuşma yaptı. Toner, iki bakanın yaptığı telefon görüşmesinde, Kerrynin konuya ilişkin endişelerini Lavrova ilettiğini bildirdi.

BMGK kararlarının ihlali söz konusu olabilir

Tonere, Rusyanın İran hava üssünü kullanması, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 2231 nolu İranın topraklarının ve hava sahasının savaş uçakları tarafından kullanılmasını yasaklayan maddeyle çatışıyor mu? BMGKdan özel bir izin alındığı takdirde kullanım olabiliyor, herhangi bir izin söz konusu mu? sorusu yöneltildi. Herhangi bir iznin söz konusu olduğunu düşünmediğini belirten Toner, Eğer bu haberler doğruysa ve BMGKdan daha önce izin alınmadıysa, 2231 nolu, İrana destek, satış ve savaş uçağı transferini yasaklayan kararın ihlali olduğu anlamına gelir dedi. Toner, konu hakkında hukukçuların çalıştığını dile getirerek detayları araştırdıklarını söyledi. Rusyanın İran üssünü kullanmasının, ABD ve Rusyanın Suriyede askeri alanda iş birliği yapmasına engel teşkil etmeyeceğini vurgulayan Toner, Fakat henüz o noktaya gelmedik. diye konuştu.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024