Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2033 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Nisan 2015 - 06:57

100. yılda dünya Çanakkalede

Büyüt
Küçült
100. yılda dünya
Politika Haberleri › 100. yılda dünya Çanakkalede haberi Cumhurbaşkanı Erdoğanın davet ettiği 106 ülkenin devlet başkanı Çanakkale Kara Savaşlarının 100üncü Yıl Etkinliklerine katılıyor. 100üncü yıl etkinliği, bugüne kadar yapılan anma etkinlikleri içerisinde en geniş kapsamlı ve en büyük anma programı.

Çanakkale Kara Savaşlarının 100. yıldönümünde Çanakkale, uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 106 ülkenin devlet başkanı ile 34 uluslararası kuruluşun en üst düzey yöneticilerini Çanakkale Kara Savaşlarının 100. yıl etkinliklerine davet etti. Bugüne kadar yapılan anma etkinlikleri içerisinde en geniş kapsamlı en büyük anma programı 100. yıl olması nedeniyle bu yıl gerçekleştiriliyor.

Böylesine kapsamlı ve onurlu bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını dile getiren Çanakkale Valisi Sayın Ahmet Çınar, “Yerli ve yabancı çok sayıda devlet adamı, uluslararası kuruluş ve üst düzey yöneticiyi Çanakkalede ağırlamanın yanı sıra, Çanakkale Zaferinin 100.yılını anmanın onur ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

Konuklarının ilk olarak 23 Nisanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında İstanbulda yapılan ‘Barış Zirvesine katıldığını kaydeden Vali Çınar, konukların tören günü havayoluyla Çanakkaleye ulaştığını kaydetti.

İkinci Şafak Ayini 8 Ağustosta

Mehmetçik Anıtındaki tören Mehter Takımı, Senfoni Orkestrası, Çocuk Korosu ile başlıyor. Ülke heyet başkanlarının çelenk koymasından sonra saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşının okunmasıyla bayraklar göndere çekilecek. Yapılacak konuşmaların ardından şehitlerimiz için dualar edilecek. Mehmetçik Anıtından sonra törenler İngilz Anıtı ve Fransız Anıtında sürecek. Anzak Koyu mevkiinde yapılan Şafak Ayinine, fiziki alan darlığı nedeniyle sınırlı sayıda kişi katılabiliyor. Avustralya ve Yeni Zelanda Dışişleri Bakanlıkları ile gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda törenlere katılacakların sayısı 10 bin 500 olarak tespit edildi. Bu ülkelerde törene katılmak isteyenlerin arasından bir kura çekimi gerçekleştirilerek törene gelecek 10 bin 500 kişi tespit edildi. Yoğun talepten dolayı 25 Nisanın ardından her iki devlet yöneticileri bu yıla has olmak üzere bir Anzak töreni daha yapmak istedikleri dile getirildi. Bu nedenle 8 Ağustos 2015 tarihinde Anzak Töreninin ikincisi gerçekleştirilecek. 25 Nisanda, Anzak Koyundaki törenden sonra sırasıyla Avustralya Anıtı, 57. Alay Şehitliği ve Yeni Zelanda Anıtında da törenler icra edilecek.

25 bin genç 57. Alay Yürüyüşü için buluştu

Çanakkale Savaşlarında kahramanlıkları ile destanlaşan 57. Piyade Alayı şehitleri başta olmak üzere Çanakkale şehitlerini anmak için 25 Nisanda, ‘57. Alay Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen ‘57. Alay Yürüyüşüne, 100. yılda 25 bin kişi katılıyor. 4 bini Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan öğrenciler olmak üzere, toplam 7 bin üniversite- lise öğrencisi ile Osmanlı tebaası ülkelerden gelecek gençler ve bu ülkelerin Türkiyede eğitim alan gençleri olmak üzere 12 bin genç programa katılacak. İzcilik Federasyonu, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve askeri okullardan da katılacak 13 bin genç ile toplam 25 bin genç bir araya gelecek.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024