Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2527 kez okundu. | Siyaset Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Ekim 2017 - 12:37

10 belediye başkanına daha istifa operasyonu!

Büyüt
Küçült
10 belediye başkanına daha istifa
Ak Partide 10 belediye başkanına daha istifa operasyonu yapılacağı Ak Parti Ankara kulislerinde yüksek sesle konuşuluyor.

Ak Parti, 2019 yılının mart ayında yapılacak yerel seçimlerden önce başarısız belediye başkanları için başlattığı görevden alma operasyonunu iki ay içinde tamamlayacak. Operasyonun 10 kadar belediye başkanını kapsadığı belirtiliyor. Bu operasyonun kamuoyuna yansımalarını ölçmek için anket yaptırılıyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaşın istifa ettirilmesi, ardından da son Merkez Karar ve Yönetim Kurulunda (MKYK) 5 ilin belediye başkanının istifasının isteneceği iddialarının ardından süreç devam ediyor. Parti yönetimi, il ve ilçe belediye başkanlarıyla ilgili yapılacak operasyonu yıl sonuna kadar tamamlama ve bu konuyu gündemden çıkarma kararı aldı. Parti içinde, “Belediye başkanlarının başarısız olduğu, yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığı için görevden alındığı” gibi tartışmaların partiye zarar vereceği, çalışmaların bir an önce tamamlanarak konunun kapatılması gerektiği dile getiriliyor.

İSTANBULA EKİP GİTTİ

Kadir Topbaşın görevden ayrılmasının ardından Ak Parti Genel Merkezinden bir heyet İstanbula giderek hem belediye yönetimi hem de ilçe belediye başkanlarıyla ilgili incelemelerde bulundu. İstanbulda ilçe belediye başkanlarından bazılarının da istifasının isteneceği belirtiliyor. İstanbulda bu sayının 3 civarında olduğu, yıl sonuna kadar hakkında işlem yapılacak belediye başkan sayısının il ve ilçe olarak 10u bulacağı dile getiriliyor. İstanbul ve Düzce dışında henüz istifasını veren belediye başkanı bulunmuyor. Ankara, Balıkesir, Bursa, Niğde belediye başkanlarıyla ilgili sürecin devam ettiği, buna birkaç ilin de eklenerek, sürecin bu yılın sonuna kadar tamamlanacağı konuşuluyor.

Ak Partide belediye başkanlarıyla ilgili yapılan çalışmaların uzun vadede sıkıntı yaratacağına ilişkin değerlendirmeler de yapılıyor. Seçilmiş belediye başkanlarının genel merkez talimatıyla görevden alınmasının sorun yarattığı, bu belediye başkanlarına ilişkin ortaya konulan sıkıntıların ne olduğunun paylaşılmadığı ifade ediliyor. Yurt gazetesinin haberine göre Parti yönetimi, belediye başkanlarına yönelik operasyonun, Ak Parti tabanı ve potansiyel seçmen üzerindeki etkisinin ne olduğunu ölçmek için anket yaptırıyor. Bu çalışmanın olumlu veya olumsuz etkisinin olup olmadığına bakılacak.

22 İL BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Ak Partide 2018de yapılacak büyük kongreye yönelik hazırlıklar da sürüyor. Partinin teşkilat başkanlığı verilerine göre, il kongreleri beklenmeden 22 il başkanı görevden alındı. Bu illerden 18ine atama yapıldı. Bu süreçte kongrelere giderken 6 ilin daha başkanının değişeceği belirtiliyor. Şu ana kadar 404 ilçe kongresi yapıldı. İlçe kongrelerinden sonra il kongrelerine başlanacak. Büyük kognrenin en geç 2018 Eylülde yapılması planlanıyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024