Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2691 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Temmuz 2016 - 13:26

Zikanın etkilediği bebeklerin 5te 1i normal görünüyor

Büyüt
Küçült
Zikanın etkilediği bebeklerin 5te 1i normal

Sonuçları Lancet dergisinde yayımlanan araştırmada, Zika virüsünden etkilenen bebeklerin 5te 1inin normal görünüme sahip olmalarına rağmen beyinlerinin hasarlı olduğu tespit edildi. Brezilyalı araştırmacıların bin 501 Zika vakası üzerinde yaptıkları incelemede, virüsün gebeliğin son döneminde bulaşması durumunda bebeğin kafasının, gelişiminin büyük bölümünü tamamladığından normal göründüğünü ortaya koydu. Federal de Pelatos Üniversitesinden Prof. Cesar Viktora, normal kafa yapısıyla doğan ve Zika virüsü bulaşmış bebeklere yüzde 20 oranında rastlandığını söyledi.

BEYİN DAHA DETAYLI İNCELENMELİ

Zika virüsünün yeni doğanların beynine verdiği hasarın tespiti için yalnızca mikrosefali ve kızarıklıkları temel alan değil daha detaylı değerlendirmeyi içerecek bir sisteme ihtiyaç duyulduğunu belirten Viktora, virüsün beynin üzerindeki etkilerinin gebeliğin son döneminde ve doğum sonrasında da gelişebileceğini söyledi.

YENİ VAKALAR YOLDA

Araştırmacılar, 2016nın başında Brezilyanın güneydoğusunu etkisi altına alan yeni Zika dalgasının, yıl sonunda yeni mikrosefali vakalarını beraberinde getireceği konusunda uyarıda bulundu. Sivrisinek ısırması dışında kan ve cinsel ilişki yoluyla da bulaştığı ortaya çıkan virüse, ilk kez 1947de Ugandanın Zika ormanlarındaki maymunlarda rastlanmıştı. Uzun yıllar görülmeyen Zika virüsü, Mayıs 2015te Brezilyada tekrar ortaya çıkmıştı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024