Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4356 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Ağustos 2016 - 14:20

Zika virüsü spermde 6 ay yaşayabiliyor

Büyüt
Küçült
Zika virüsü spermde 6 ay

İtalyada yapılan bir araştırma Zika virüsünün spermde 6 ay yaşayabildiğini ortaya koydu. Daha önceki araştırmalar virüsün spermde 3 ay kadar kalabileceğini gösterirken 30lu yaşlarda olan bir İtalyan hastanın ilk belirtileri göstermesinin 6 ay sonrasında sperminde Zika virüsüne rastlandığı belirtildi.

KENDİ KENDİNE ÜRÜYOR MU?

Haitiyi ocak ayında ziyareti sırasında sivrisinek tarafından ısırıldığını ifade eden İtalyan hastanın, aynı ay içerisinde ülkesine dönmesinin akabinde yüksek ateş, halsizlik ve deride döküntü gibi belirtiler gösterdiği vurgulandı. Yapılan testlerde, hastanın idrarı, tükürük ve sperminde ilk belirtilerin görülmesinin 93 gün sonrasında Zika virüsünün bulunduğu bildirildi. İlk belirtilerden 181 gün sonra yapılan testlerde hastanın sperminde hala Zika virüsünün görüldüğünü kaydeden doktorlar, erkek üreme sisteminde virüsün kendi kendine üreyebileceği ihtimaline işaret etti.

KAN VE CİNSEL İLİŞKİ YOLUYLA DA BULAŞIYOR

Sivrisinek ısırması dışında kan ve cinsel ilişki yoluyla da bulaştığı ortaya çıkan virüse, ilk kez 1947de Ugandanın Zika ormanlarındaki maymunlarda rastlanmıştı. Uzun yıllar görülmeyen Zika virüsü, 2015in mayıs ayında Brezilyada tekrar ortaya çıkmıştı. Zika virüsünün, hamile kadınlara bulaşması halinde bebeklerde nörogelişimsel bozukluğu ifade eden mikrosefaliye neden olduğu düşünülüyor. Ateş, gözlerde kızarma, kusma, döküntü, baş, kas ve eklem ağrısı gibi belirtileri bulunan hastalığın özgün bir tedavisi ve önleyici aşısı bulunmuyor.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024