Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2746 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Temmuz 2016 - 18:12

Zika virüsü ev sineklerinde de varmış!

Büyüt
Küçült
Zika virüsü ev sineklerinde de

Brezilyada sivrisineklerle bulaşarak kusurlu doğuma neden olduğu belirlenen ve kısa sürede salgına dönüşen Zika virüsünü sarı humma sivrisineğinin taşıdığı belirlenmişti. Ancak Brezilya Sağlık Bakanlığına bağlı Oswaldo Cruz Vakfı tarafından yapılan araştırmalar, herkesin risk altında olduğunu ortaya koydu. Yapılan araştırmaya göre, Zika virüsü sarı humma sivrisineği dışında ev sineği olarak bilinen Culex cinsi sivrisineklerde de tespit edildi.

Uyarı niteliğinde olan araştırma sonuçlarında, ev sineklerinin Zika salgınına dahil olup olmadığı ve salgındaki rolünün belirlenmesi için ek araştırmalar gerektiği ifade edildi.

VİRÜS BULUNMASI BULAŞTIRACAĞI ANLAMINA GELMİYOR

Bulgulara 500 sivrisinekle yaptıkları deneyin sonucunda ulaşan araştırmacılar, her bir havuzda 1 ila 10 sivrisineğin bulunduğu deney havuzunun 3ünde salgına neden olan virüs tespit etti. Ancak bu sivrisineklerde virüs bulunmasının, virüsü sivrisineklerin bulaştırdığı anlamına gelmediği de bildirildi. Araştırmadan önce salgına neden olan virüsün sarı humma sivrisineği tarafından taşındığı ortaya konmuştu.

Zika virüsü geçtiğimiz yıl Amerika genelinde yayılmış, Dünya Sağlık Örgütü şubat ayında halk sağlığı için uluslararası acil durum ilan etmişti. Anne adaylarına hamilelik sırasında bulaşan Zika virüsü, mikrosefali denilen doğum kusuruna neden oluyordu.

İHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024