Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3056 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Ağustos 2016 - 12:19

Zika aşısı maymunlarda işe yaradı

Büyüt
Küçült
Zika aşısı maymunlarda işe

Zika virüsüne karşı geliştirilen deneysel üç aşının, maymunları virüsün neden olduğu enfeksiyona karşı koruduğu bildirildi. ABDnin Boston kentindeki Beth Israel Deaconess Tıp Merkezinden Dr. Dan Barouch, maymunlarda, biri geleneksel diğer ikisi modern aşılarla sağlanan başarının, kendilerini, güvenli ve etkili Zika aşısına bir adım daha yaklaştırdığını belirtti. Sonuçları, Science dergisinde yayımlanan çalışmaya göre, aşılardan biri, Walter Reed Askeri Araştırma Enstitüsünde, vücudun enfeksiyona karşı direncini artırmak için ölmüş bir Zika virüsü kullanılarak geleneksel yöntemle üretildi.

Aşının, sekiz al yanaklı maymuna enjekte edilmesinden bir ay sonra maymunlara bağışıklık artırıcı aşı yapıldı, ek aşının uygulanmasından bir ay sonra da bir doz Zika virüsü enjekte edildi. İlerleyen haftalarda maymunlardan hiç birinin kanında Zika virüsüne rastlanmadığı görüldü. Beth Israel Deaconess Tıp Merkezinde modern yöntemle geliştirilen diğer iki aşıda, maymunlara yalnızca tek bir virüs geninin DNAsı enjekte edildi. Böylece maymunların vücudunun, Zika virüsünde bulunan bir proteini salgılayarak bağışıklık sistemlerinin virüslere karşı koyması sağlandı. Deneyin sonunda her iki aşının da sekiz maymunu enfeksiyona karşı tamamen koruduğu belirtildi.

Ekim ayında insanlar üzerinde denenmeye başlaması bekleniyor Uzmanlar, Zika aşısının ne zaman onaylanacağını bilmenin imkansız olduğunu ifade etti. Barouch, Bu yıl içinde olmayacağı kesin. dedi. Geleneksel yöntemle üretilen aşının ekim ayında insanlar üzerinde denenmeye başlaması beklenirken, modern yöntemle geliştirilen iki aşının ne zaman deneneceği henüz bilinmiyor.

ABDde son aylarda, çoğunluğu yurt dışına seyahat eden bin 650den fazla kişide Zika virüsü görüldü. Dünya Sağlık Örgütünün 27 Temmuz tarihli son verilerine göre, Zika virüsüne 2007-2016 yıllarında 67 ülkede rastlandı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024