Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2451 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Ağustos 2016 - 15:53

Üç ölümcül hastalığa tek ilaç!

Büyüt
Küçült
Üç ölümcül hastalığa tek

 Nature dergisinde yayımlanan araştırmada, yaklaşık 3 milyon bileşimin test edilmesi sonucu elde edilen ilacın, parazitlerin neden olduğu chagas, şark çıbanı (layşmanyaz) ve uyku hastalığı için umut ışığı olabileceği belirtildi. İngilteredeki York Üniversitesi araştırmacıları, ilacı söz konusu üç ölümcül hastalığa sebep olan parazitlerin benzer yapıya sahip olduğu bulgusundan yola çıkarak elde ettiklerini söyledi. Bileşimin, etkisi artırılarak aynı anda birçok paraziti öldürebildiğini kaydeden araştırmacılar, ilacın bir an önce hastalara ulaşabilmesi için yoğun çaba harcadıklarını ifade etti.

Parazitlerdeki proteinlere saldırarak yapılarını bozarken hücrelere zarar vermeyen ilaç, gerekli onaylar alındıktan sonra insanlar üzerinde denenecek.

20 MİLYON KİŞİYİ ETKİLİYOR

Araştırmacılardan Dr. Elmarie Myburgh, ilacı Dünyada ilk kez aynı anda birden fazla parazite etki etme özelliğiyle çok özel bir buluş olarak niteledi. Özellikle Güney Amerika, Afrika ve Asyada görülen chagas hastalığı, şark çıbanı hastalığı ve uyku hastalığı, her yıl 20 milyon kişiyi etkiliyor ve bunlardan 50 bininin ölümüne neden oluyor. Parazitlerin neden olduğu bu üç hastalık, farklı tür sivrisinekler ve böceklerin ısırmasıyla bulaşıyor. Bu hastalıklar için şimdiye kadar geliştirilen ilaçların birçok yan etkiye yol açması ve pahalı olması, tedavi sürecini olumsuz etkiliyor.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024