Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3286 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Haziran 2016 - 14:43

Türk beyin cerrahı Prof. Necmettin Pamire uluslararası ödül

Büyüt
Küçült
Türk beyin cerrahı Prof. Necmettin Pamire uluslararası

Dünyanın sayılı akademik beyin cerrahisi topluluğu olan ve Avrupa ve Asyadan 50şer aktif üyesi bulunan Avrupa-Asya Nöroşirürji Akademisinin (Academia Eurasiana Neurochirurgica) 1984ten beri verilen 5. Altın Madalyasının sahibi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzamın Prof. Dr. M. Necmettin Pamir oldu.

Beyin cerrahisinin gelişimine katkılarından dolayı Academia Eurasiana Neurochirurgicanın Altın Madalyasını almaya hak kazanan Prof. Pamir, Bu ödül akademinin en yüksek şeref payesidir. Benim açımdan çok sevindirici ve gurur verici diye konuştu.

1984 yılında kurulan ve iki yılda bir toplantı yaparak üst düzeyde beyin cerrahisindeki sorunları tartışan Avrupa-Asya Beyin Cerrahisi Akademisinde geçmişte genel sekreterlik ve başkan yardımcılığı yapan Prof. Pamir, 2007-2009 yılları arasında da akademiye başkanlık yapmıştı.

BEYİN CERRAHİSİNE BÜYÜK KATKI

Bir dönem Türk Nöroşirürji Derneği Başkanlığını yürüten, Amerikan, Alman ve Dünya Nöroşirürji Akademilerinde üyeliği bulunan, 17 ulusal ve uluslararası derneğin üyesi olan Prof. Dr. M. Necmettin Pamirin nöroşirürji üzerine 200ün üzerinde uluslararası, 100den fazla ulusal dergilerde yayınlanmış çalışması bulunuyor. Bugüne dek 175 uluslararası ve 385 ulusal kongre bildirisi ile 35 uluslararası ve 57 ulusal konferansa katılımda bulunan Prof. Pamir, dünyanın sayılı beyin cerrahlarının arasına alındığı Amerikan Beyin Cerrahi Akademisinde de görev aldı. 1953 doğumlu olan Pamir, American Academye Prof. Dr. Gazi Yaşargilden sonra girebilen ikinci Türk beyin cerrahı.

GENÇLERE 3 ÖNEMLİ MESAJ

Dünyada her alanda olduğu gibi tıp alanında da ilerlemenin yeni bilgilerin ortaya çıkmasıyla olduğunu belirten Prof. Pamir, Gençlere en büyük tavsiyem; hangi dalı seçerlerse seçsinler meraklı olmalarıdır, düşünmeleridir, çalışmalarıdır ve evrensel bilgiye katkıda bulunmalarıdır dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024