Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 6597 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Ekim 2016 - 12:01

Tükenmişliğimizin Nedenleri Ne

Büyüt
Küçült
Tükenmişliğimizin Nedenleri
İngilteredeki Kent Üniversitesi de edebiyat eleştirmeni ve tıp tarihi uzmanı olan Schaffner bu konuyla ilgili araştırmalar yaptı ve bu çalışmanın sonucunu Yorgunluğun Tarihi başlıklı bir kitapta topladı.

Alman doktorları arasında yapılan bir araştırmada doktorların yarısının yorgunluktan şikayet ettiğini, günün her saatinde bu durumda olduklarını, işe gitme düşüncesinin bile kendilerini yorduğunu gösterdi. Finlandiyada yapılan bir araştırma ise kadın ve erkeklerin yorgunluk karşısında farklı yöntemlere başvurduğunu, erkeklerin daha fazla hastalık izni kullandığını ortaya koydu. YORGUNLUK DEPRESYONUN LÜKS VERSİYONU
Almanyada yayımlanan bir makalede ise yorgunluk depresyonun lüks versiyonu olarak tanımlanıyordu. EĞİTİMLİ İNSANLAR DEPRESYON YERİNE YORGUNLUK DİYOR
Depresyona olumsuz bir anlam yüklendiÄŸi için o aÅŸarısız insanların hastalığı, iyi meslek sahibi eÄŸitimli insanlar yorgunluktan ÅŸikayet ediyor. Oysa Schaffner araÅŸtırmasına göre; Depresyonda özgüven kaybı, hatta kendinden nefret etme durumu söz konusu olabilir; oysa yorgunluk ve tükenmiÅŸlik hissinde kiÅŸinin kendine bakışında deÄŸiÅŸiklik olmaz diyor. Yorgunluk kronik yorgunluk sendromu ile de karıştırılmamalıdır. 
Burada en az altı ay süren ve en küçük aktivitenin bile büyük bir fiziksel ve ruhsal yorgunluğa yol açması durumu söz konusudur. 7/24 KÜLTÜRÜ DİNLENMEYİ ZORLAŞTIRIYOR
İnsan beyninin modern çalışma ortamıyla başa çıkacak şekilde evrilmediğini iddia ediliyor. Verimlilik artışı konusundaki sürekli baskı ve kişinin işi yoluyla kendisini kanıtlama ihtiyacı işçileri sürekli bir savaş ya da sıvış durumuna sokuyor.
İnsan evriminde tehlikeye karşı geliştirilmiş olan bu durum stres hormonlarının artmasına neden oluyor. Fakat eski kayıtlara baktığında Schaffner aşırı yorgunluğun sadece modern işyerlerine özgü bir sorun olmadığını, bu konudaki tartışmaların Roma İmparatorluğu dönemine kadar uzadığını görüyor.
Schaffner Yorgunluk hep vardı diyor, deÄŸiÅŸen sadece nedenleri ve etkileriydi diyor. Modern yaÅŸamın yarattığı stresin etkilerini de kabul etmek gerekir. Schaffner, herhangi bir iÅŸin sınırları belirlemediÄŸinde çoÄŸu insanın kendisini fazla zorladığını ve yeterince iyi olamama ya da beklentilere cevap verememe kaygısı ÅŸeklinde ortaya çıktığını ifade ediyor. Birçok bakımdan enerji tasarrufu saÄŸlaması gereken teknoloji stres kaynağı haline geliyor artık. Bugün ofisten çıktığımız anda iÅŸimiz bitmiÅŸ olmuyor. Schaffner, tükenmiÅŸlik hissinin kiÅŸiden kiÅŸiye deÄŸiÅŸtiÄŸini söylüyor. Sadece neyin enerjinizi tükettiÄŸini, nelerin enerji verdiÄŸini bilmeniz lazım diyor 
Bazıları yoğun spora, bazıları ise kitap okumaya başvurabilir. Önemli olan iş ile eğlence ve dinlenme arasına sınır koymaktır.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024