Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3206 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Haziran 2016 - 12:46

Sıcak havada makyaj yapanlar dikkat!

Büyüt
Küçült
Sıcak havada makyaj yapanlar

Yaz aylarıyla beraber her geçen gün artış gösteren hava sıcaklıkları adeta insanları kavuruyor. Hissedilen yüksek sıcaklıklar, terleme başta olmak üzere insan vücuduna birçok etki yapabiliyor. Bu dönemde özellikle günlük makyaj yapan kadınların mutlaka dikkat etmesi gerekiyor. Düşük kalite ürünler ile yapılacak makyajlar, başta makyajın akması olmak üzere, gözeneklerin tıkanması, leke, yüzde kırışmalar ve alerjiye neden olabiliyor.

CİLDİN KÖTÜ GÖRÜNMESİNE YOL AÇABİLİR

Konuyla ilgili konuşan Makyöz Hilal Hız, yaz döneminde makyaj yapımına dikkat çekerek, Yaz aylarında insanlar ağır makyajdan kaçınmalı hafif tonlar dediğimiz, şeftali ve bakır tonları tercih etmelidir. Ağır makyaj özellikle bu dönemde cildin kötü görünmesine de yol açabilir ifadelerini kullandı.

Ayrıca Makyöz Hız, düşük fiyatlı ürünlerin cilde zarar verebileceğini söyleyerek, Bununla beraber insanlar makyaj yaparken düşük kalite ürünlerden kaçınmalıdır. Bu ürünlerle yapılacak makyajların akma riski daha fazla olmakla birlikte ciltte leke, gözeneklerin kapanması, kırışıklık ve alerjiye sebep olabiliyor. Yine bu dönemlerde suyla iç içe olduğumuzdan watherproof (suya dayanıklı) makyaj ürünleri tercih edilmelidir. Rimel, eyeliner gibi birçok makyaj ürünün suya dayanıklı seçenekleri mevcut. Bunun yanında makyaj sabitleyici sprey de yine yaz aylarında kullanılabilir. Kısacası kullanılan malzemenin kalitesi arttıkça, makyajın yüzde kalıcılığı da artar şeklinde konuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024