Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3866 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Ağustos 2016 - 21:03

Sıcak havada burun kanamasına dikkat!

Büyüt
Küçült
Sıcak havada burun kanamasına

Sıcak ve kuru havaların burun kanamasına neden olabileceğini ifade eden Kulak Burun Boğaz Op.Dr.Hakan Erdibil, şu bilgileri verdi:

Sıcak ve kuru havalar, enfeksiyonlar ve burun karıştırma gibi durumlar kılcal damarların açılmasına neden olur ve böylelikle kanamaya yol açarlar. Burun kanamalarınızda gün içerisinde artış oluyorsa bazı önlemler almak zorundayız. Dışarı çıkmadan yanınızda şapka taşımalısınız. Şiddetli burun sümkürmelerinden uzak durmalı, sıcak duş almamalı ve baharatlı yiyeceklerden uzak durmalısınız.

KORKMADAN HAREKET EDİN

Burun kanaması sırasında, korkmadan hareket edilmesini öneren Erdibil, şöyle devam etti: Kanama gerçekleştiğinde öncelik olarak panik yapmamak gerekir. Daha sonrasında kanı durdurmak için pıhtıları su ile temizledikten sonra başınızı yukarı doğru tutacak şekilde yatın. Kanama tekrarlamaya devam ediyorsa kesinlikle doktorunuza başvurun. Alınan önlemler karşısında kanamalar hala devam ediyorsa müdahale gerekebilir.
 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024