Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3076 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Temmuz 2016 - 14:50

Sıcak hava varisi arttırıyor

Büyüt
Küçült
Sıcak hava varisi

Bardakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, varislerin, vücutta kirli kanı taşıyan toplardamarların balonlaşarak işlevini kaybetmesi sonucunda meydana geldiğine dikkati çekerek, Türkiyede her 2 ila 3 yetişkinden 1inde varis görüldüğünü söyledi.

VARİSE KARŞI KİRAZ VE BÖĞÜRTLEN YİYİN

 

Sıcağın etkisiyle damarlardaki genişlemenin varisi olan kişilerde şikayetlerin artmasına neden olduğunu, özellikle kadınlarda bu durumun estetik kaygılara yol açtığını belirten Haşmet Bardakçı, sıcak havada vücuttaki su oranı azaldığı için damarlardaki pıhtılaşma sorununun daha kolay oluşabildiğini, bunun önüne geçmek için bol su içilmesi ve serin ortamlarda bulunulması gerektiğini kaydetti. Aynı zamanda kiraz ve böğürtlenin varise iyi geldiğini belirtti.

Kan akışını hızlandırmak için en iyi yöntemlerden birisinin yürümek olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bardakçı, varisi olan hastaların uzun yürüyüşler için uygun destek çoraplarını giymeyi ihmal etmemeleri gerektiği önerisinde bulundu.

Yürüme imkanı bulunmayan ve uzun süre hareketsiz oturanlar için de dikiş makinesinin hareketi gibi ayaklarının önce ucunu, sonra topuklarını hareket ettirerek baldır kaslarını çalıştırabileceklerini belirten Bardakçı, yürüme egzersizlerinin yanı sıra yüzme gibi sporların da varis tedavisinde büyük oranda rahatlama sağladığını ifade etti.

Prof. Dr. Bardakçı, sıcak havaların vücuttaki bütün damarlarda genişlemeye neden olduğuna dikkati çekerek, Varisli damarlar da toplardamarlarda genişlemeye yol açıyor. Varis olan damarlarda bu daha çok hissedilir hale geliyor. Sıcağın etkisiyle damarlardaki genişleme şikayetleri artıyor. değerlendirmesinde bulundu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024