Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3876 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Ağustos 2016 - 21:04

Kasık fıtığı bağırsak delinmesine yol açabilir!

Büyüt
Küçült
Kasık fıtığı bağırsak delinmesine yol

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Tekin, kasık fıtığının en önemli şikayetinin şişkinlik olduğunu, bazılarının ise herhangi bir şikayetle dahi ortaya çıkmadığını söyledi. Bazı kasık kanalı fıtıklarının erkeklerde testis torbasına indiğini belirten Tekin, Ele gelen ve gözle görülen şişkinlik özellikle ayaktayken, ıkınırken, öksürürken daha belirgin olup çoğu yatmakla veya uzanmakla kaybolurlar. Beraberinde ağrı, gaz, şişkinlik ve yanma olabilir. Bazı kasık kanalı fıtıkları erkeklerde testis torbasına iner ve torbalarda şişlik ve sertliğe neden olur. Hatta uzun süre bekleyip ameliyat olmayanlarda bu torbaların içinde ince bağırsaklar da bulunabilir. Bu bağırsaklar sıkışıp boğulabilir ve bağırsak delinmesine kadar giden ciddi problemlere yol açabilir dedi.

SPORA İKİ AY ARA VERİN

Kasık fıtığının direkt veya indirekt olmak üzere iki çeşit olduğunu, açık ve kapalı yöntemle ameliyatının yapılabildiğini söyleyen Tekin, Ameliyatlarda büyük çoğunlukla yama dediğimiz bir sentetik mesh yerleştirilir. Laparoskopik denilen kapalı ameliyatta ise, göbek ve altına açılan 3 adet küçük delikten girilerek yapılır ve açık ameliyata göre daha konforlu, ağrısız ve işe dönüş daha erkendir. Hatta hastalar aynı gün taburcu olup ertesi gün işine dönebilmektedir. Özellikle çift taraflı kasık fıtıklarında kapalı ameliyat tercih edilmelidir. Ancak daha önce alt karın bölgesinde ameliyat geçirilmişse, fıtık boğulmuş ve aşırı büyükse, daha önce prostat ameliyatı geçirilmiş ise açık ameliyat tercih edilir. Her iki ameliyatında süresi ortalama 30-45 dakika arasındadır diye konuştu.

Genel Cerrahi Uzmanı Dr.Mehmet Tekin, kasık fıtığı ameliyatından sonra ağırlık kaldırma gerektiren sporlara iki ay ara verilmesi gerektiğini, ağır işte çalışanların da yük kaldırmaması gerektiğini vurguladı.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024