Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2886 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Ağustos 2016 - 22:27

Eksik dişler psikolojinizi bozmasın!

Büyüt
Küçült
Eksik dişler psikolojinizi

Diş Hekimi ve Protez Uzmanı  Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Kışlaoğlu anlattı:

SAĞLAM KEMİK YAPISI İMPLANT TEDAVİSİNİ KOLAYLAŞTIRIYOR

Kişinin kemik kalitesine bağlı olarak hekimin tespiti doğrultusunda implant mümkün olabiliyor. Kemik kalitesi ile birlikte kişinin ağız içerisinde iltihap olup olmadığı ve ağız içi sağlık durumunun tespiti çok önemlidir. Eğer kişinin ağız içi sağlık durumu ve kemik kalitesi iyi ise eksik dişlerinin bir gün içerisinde yaptırması mümkün olabiliyor. Kişide kemik yoksa ve iltihaplar varsa tedavi süreci biraz daha zaman alabiliyor.

AĞIZDA KEMİK YAPISI ZAYIF İSE DİKKAT!

Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, Öncelikle iltihaplar tedavi edilecek, daha sonra kemik yeterli değilse kemik grefti işlemi ile kemik oluşturulacak, kemik oluştuktan sonra implant yapılacak ve son olarak da implant üzerine dişler yapılacaktır. İmplant yaptıracak kişilerin kemikleri bazen istenilen seviyede olmamaktadır. En çok görülen durum alt çenede çok erimiş kemikler veya üst arka bölgede sinüslerin sarkması ve bu bölgede kemik olmamasıdır.

Böyle durumlarda özel kemik greftleri yani dışarıdan hazır getirilen veya kişinin kendinden alınan kemiklere otojengreft deniliyor. Kişinin kendinden alınan greftler alınarak kemik yapılandırılır. Bazen aynı seansta kemik ve implant aynı anda yapılabiliyor. Bazen de bir seansta sadece kemik konulup birkaç ay bekleyip sonra implant konulabiliyor. Bu vakaya göre değişiyor. Kemik tozları ve kemik greftleri bize yardıma etkenlerdir. Bu yardıma etkenler sayesinde hekimler çoğu zaman implant yapabilir hale gelmiştir dedi.
 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024