Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2591 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Temmuz 2016 - 11:41

Eğer 2 akrabanızdan birinde hastalık varsa tehlikedesiniz

Büyüt
Küçült
Eğer 2 akrabanızdan birinde hastalık varsa

Koyuncu, yaptığı yazılı açıklamada, meme kanserinin kadınlarla en çok görülen kanser türü olduğunu belirtti.

Meme kanserinin tarama programlarıyla erken teşhis konulduğunda tamamen kurtulunabilecek bir kanser türü olduğuna işaret eden Koyuncu, Türkiyede 9 kadından biri meme kanseri riski taşıyor. Meme kanserlerinin yüzde 10-15i ailesel geçiş göstermekte. Birinci derece akrabalarında meme kanseri olanlarda mamografi çekilme yaşı 35e inmektedir. Birinci derece akrabasından iki kişide meme kanseri görülen kadınların meme kanseri riski 3 kat artıyor. ifadelerini kullandı.

KİLOLU, ERKEN ADET GÖRMEYE BAŞLAYAN, IŞIN TEDAVİSİ ALAN KADINLARDA RİSK YÜKSEK

Koyuncu, meme kanserinin daha çok elllili yaşlardan sonra görüldüğüne dikkati çekerek, erken adet görmeye başlayan, geç adetten kesilen, hiç çocuk doğurmayan ya da 30 yaşından sonra ilk doğumunu yapan, kilolu, ışın tedavisi alan kadınların meme kanserine yakalanma riskinin diğer kadınlara oranla fazla olduğunu aktardı.

UZUN SÜRE DOĞUM KONTROL VE MENOPOZ İLAÇLARI KULLANANLARDA DA RİSK VAR

Uzun süre doğum kontrol hapı ve menopoz ilaçları kullananların da meme kanserine yakalanma olasılığının fazla olduğunu ifade eden Koyuncu, spor yapanlarda, organik ürünlerle beslenenlerde ve 16 aydan fazla emzirenlerde ise meme kanserinin daha az görüldüğüne dikkati çekti.

HİÇBİR BELİRTİSİ YOKKEN TESPİT EDİLEBİLİR

Koyuncu, meme kanserinin taranabilir bir kanser türü olduğunu vurgulayarak, Hiçbir belirtisi yokken tespit edilip çok basit cerrahi girişimlerle tedavi edilebilir. Düzenli doktor muayenesi, 40 yaşından sonra yılda bir kez mamografi dediğimiz meme filminin çekilmesi önemlidir. Ayrıca her kadın 20 yaşından sonra 3 yılda bir mamografi çekilmesi meme kanserlerinden ölümleri azaltmakta. açıklamasında bulundu.

AA
 




E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024