Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2781 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Ağustos 2016 - 22:27

Doğar doğmaz sünnet ettirmeyin, 1 hafta bekleyin!

Büyüt
Küçült
Doğar doğmaz sünnet ettirmeyin, 1 hafta

Erkek çocuklarının hayatında büyük önem taşıyan sünnet, hastane ortamında genel anesteziyle birlikte her yaş grubuna uygulanabiliyor. Genel hijyen açısından ve enfeksiyon bulaşma riskini azaltmak amacıyla mutlaka ameliyathane ortamında gerçekleştirilmesi gereken yenidoğan sünneti, çocukları idrar yolları enfeksiyonlarından korumasının yanı sıra penis kanseri ve rahim ağzı kanseri riskini de azaltıyor.

Hisar Intercontinental Hospital Üroloji Bölümü Uzmanı Op. Dr. Basri Çakıroğlu sünnet işlemi hakkında bilgi verdi:

DOĞAR DOĞMAZ SÜNNET İŞLEMİ UYGULANMIYOR

Doğum ve doğumu takip eden 28 günlük süreçte yapılan sünnete yenidoğan sünneti adı verilir. Doğumu takip eden 24. ve 48. saatlerde yapılabilir ancak sağlıklı olanı yenidoğan bir bebeğin böbrek ve karaciğer fonksiyonlarının yeterince olgunlaştığı 7 ila 10. gün arasında yapılmasıdır. Sünnet gibi zorunlu olmayan bir cerrahide ekstra bir travma oluşturmamak adına en az bir hafta beklenmesi doğru bir tercihtir.

LOKAL ANESTEZİYLE 15-20 DAKİKA İÇERİSİNDE TAMAMLANIYOR

Yenidoğan sünnetinde özellikle genel anestezi uygulanmaz. İlk 3 ayda bebekler hareketsiz olduğundan işlem lokal anesteziyle yapılabilir. 3 aydan sonra genel anestezi altında uygulanmalıdır. Bir krem yardımıyla lokal anestezi sağlanır. Sünnet derisi ve penise krem sürülerek yaklaşık 1 saat beklenir. Gerekli anestezi sağlandıktan sonra sünnet derisi penisin anatomisine uygun olarak cerrahi yöntemle alınır. 15-20 dakika süren operasyonda kanama kontrolü sağlandıktan sonra, yaklaşık 7 günde eriyerek kaybolan estetik bir dikişle damarlar tek tek bağlanır.

DİKİŞ YARALARI HIZLI İYİLEŞİYOR

Yenidoğan sünneti tıbbi nedenlerinden çok avantajlarından dolayı tercih edilmektedir;

€¢    En büyük avantajı anestezi şeklidir. Genel anestezi ya da enjeksiyonla yapılan anestezi uygulamalarının yerine kremle sağlanabilen lokal anestezi kullanılır.

€¢    Yenidoğan döneminde yara iyileşmesi hızlıdır.

€¢    Enfeksiyon riski daha düşüktür.

€¢    Kanama riski çok daha düşüktür.

€¢    En önemlisi erkek çocuk sünnet derisinden ne kadar çabuk kurtulursa idrar yolu enfeksiyonu geçirme riski o denli azalır.
 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024