Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3641 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Temmuz 2016 - 12:35

Diyet yapmanıza rağmen neden kilo veremiyorsunuz?

Büyüt
Küçült
Diyet yapmanıza rağmen neden kilo

ABDnin Teksas eyaletindeki Baylor Üniversitesinde araştırmalar yapan bilim insanları, diyet yapan insanların buna rağmen neden kilo veremediğini inceledi. 

Araştırmacılar, diyet uygulayanların sık yaptığı hatalardan biri olarak yanlış stratejileri örnek gösterdi. Sevilen yiyeceklerin diyet programlarına eklenmediğini ve bunun yerine daha az çekici gıdaların eklendiğine dikkat çeken uzmanlar, bunun kilo vermeyi zorlaştırdığına dikkat çekti.

Araştırmalara katılan Asistan Profesör Meredith David, çalışmalarda kurallar yaratmak yerine, kişinin sevdiği, sağlıklı yiyecekleri diyet listesine eklemenin olumlu sonuçlar verdiğine dikkat çekti. Damak tadının diyetlerdeki önemine de vurgu yapan David, sevdiği yiyecekleri hiç tüketemeyen insanların motivasyonunu kaybettiğini ve diyetlerde başarısız olduğunu belirtti. 

DİYET YAPIYORUM AMA NEDEN KİLO VEREMİYORUM?

542 kişi üzerinde yapılan araştırma sonucunda elde edilen bilgiler ise şöyle:

-Katılımcılara kendilerine bir yiyecek listesi hazırlanması söylendiğinde, büyük bir kısmının bazı gıdalardan kaçındığı ve kendilerini kısıtladığı görüldü. Bu, daha çok otokontrol mekanizmasının daha zayıf olduğu insanlarda görülen bir durum ve başarıya engel olarak görülüyor. Kendisini aşırı kısıtlamayan katılımcıların ise diyetlerde daha başarılı sonuçlar aldığı ortaya çıktı.

- Otokontrol mekanizması zayıf olan katılımcıların sağlıksız gıda denince akıllarına sevdikleri yiyecekler geldi ve bunları liste dışı bıraktılar. 

-Yüksek otokontrole sahip katılımcıların ise listeye makul olmak şartıyla sevdiği yiyecekleri de aldığı görüldü.

-Yine ilk grup, sağlıklı yiyecek söz konusu olunca kendilerini listeye brüksel lahanası gibi sevmedikleri yiyecekleri eklemek zorunda kaldılar. Diğer grup ise, böğürtlen gibi hem lezzetli buldukları, hem de sağlıklı bir gıdayı tercih etti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024