Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4376 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Ağustos 2016 - 14:20

Diyalizle yıllara meydan okuyor

Büyüt
Küçült
Diyalizle yıllara meydan

Ülkemizde diyaliz tedavisinin yaygın olmadığı dönemlerde böbrek yetmezliği teşhisi konulan Nurettin Kandemir, hastalığıyla ilgili süreci, süreç içerisinde yaşadığı zorlukları ve 35 yıllık diyaliz serüvenini anlattı. Kandemir, Bana böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunda İstanbulda diyaliz merkezi yoktu. Sonra doktorlarımın yönlendirmesiyle 1982de Ankarada yeni açılan merkezin ilk hastalarından oldum. Periton diyalizi ile başladım ancak daha sonraları klinik diyalizine geçiş yaptım. 1985 yılında Ankaradaki doktorum, uygun bir böbrek bulunduğunu söyledi  ve bunun üzerine kadavradan böbrek nakli gerçekleşti. Ancak 3 ay sonra vücut böbreği kabul etmedi ve tekrar diyalize döndüm.35 yıldır diyaliz tedavisi görüyorum dedi.

DİYALİZ ARTIK ESKİSİ GİBİ DEĞİL

Normalde bir hastanın diyalizle yaşam süresinin ortalama 6 yıl olduğunu belirten Kandemir, 35 yıllık diyaliz tedavim süresince diyaliz alanındaki gelişmelere bizzat şahit oldum. Kliniklerde kullanılan diyaliz cihazları çok önemli. Bunun yanı sıra sadece diyaliz cihazı, doktor veya hemşire ile ilişkilendirmemek gerek. Yaşadığım maddi ve manevi zorluklara rağmen yediğim, içtiğim, yaptığım her şeye çok dikkat ettim. Yaşamımı disipline etmemin, bugünlere gelmemdeki etkisi büyük diye konuştu.

TÜRKİYEDEKİ İMKAN ALMANYADAN FAZLA

Türkiyeki diyaliz imkanlarını bir hasta gözüyle değerlendire Kandemir, Bugüne kadar ülkemizde bu konuda büyük atılımlar yapıldı. Benim diyalize başladığım 1982 senesinde imkanlar kısıtlıydı ama gün geçtikçe ciddi değişim ve gelişimler yaşandı. Hatta ben 1992 senesinde bu konuyu doktoruma da sormuştum Türkiyede diyaliz tedavisi, diğer ülkelere göre ne durumda? Daha da geliştirilemez mi diye. O dönemde kendisi bana Türkiyenin diyaliz konusunda Almanyadan daha ileri noktada olduğunu söylemişti dedi.
 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024