Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3376 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Temmuz 2016 - 12:37

Canan Karatayın cezası onaylandı

Büyüt
Küçült
Canan Karatayın cezası
REÇETE YAZAMAYACAK, HASTA TEDAVİ EDEMEYECEK

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği tıbben geçerli bir yöntem olarak uygulanan gebelikte şeker yükleme testinin zehirlediğini söyleyerek hastaları kaosa sürüklediği ve hekimleri küçük düşürdüğü gerekçesiyle iç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatayı İTOya şikyet etmişti.

Hürriyetten Mesude Erşanın haberine göre; şikyet üzerine İstanbul Tabip Odası (İTO) Onur Kurulu 6 Ekim 2015te Karataya, 15 gün meslekten men, 647.50 lira para cezası vermiş ve prosedür gereği söz konusu kararı Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kuruluna göndermişti.

REÇETE YAZAMAYACAK, HASTA TEDAVİ EDEMEYECEK

Yüksek Onur Kurulu 12-13 ve 14 Şubattaki toplantılarında konuyu ele aldı. Yeniden bilirkişilerden görüş istedi. Karatay hakkındaki şikyetleri yerinde bulunca da İTOnun verdiği cezayı onadı. Prof. Dr. Karatayın 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemesine dava açma hakkı bulunuyor. TTB kararını Sağlık Bakanlığına bildirecek. Bakanlık da İstanbul teşkilatına uygulatacak. Karatay tebliğin ulaşmasından itibaren 15 gün boyunca hasta muayene ve tedavi edemeyecek, reçete yazamayacak.

GEBELİKTE ŞEKER YÜKLEMESİ AÇIKLAMASI DAYANIKSIZ

Kurul kararında Prof. Dr. Karatayın verdiği bilgilerin bilimsel olmadığı, halk sağlığına zarar verdiği, araştırma verilerini değerlendirirken bilimsel gerçekleri yansıtmadığını yazdı. Ayrıca Karatayın yazılı ve görsel basında, doğruluğu bilimsel yöntemlerle ortaya konmuş bir testin (gebelikte şeker yükleme testi) herhangi bir dayanağı bulunmaksızın yanlış ve tehlikeli olduğunu söyleyerek insanların doğru sağlık hizmeti almasını engellediği, bu testi uygulayan meslektaşlarını zor durumda bıraktığı ve kendi reklamını yaptığı da ifade edildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024