Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2706 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Haziran 2016 - 12:19

BM açıkladı: Uyuşturucu kullanımı artıyor

Büyüt
Küçült
BM açıkladı: Uyuşturucu kullanımı

Dünyada her yıl 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü olarak anılıyor.

Birleşmiş Milletlerin Dünya Uyuşturucu Raporu, dünyanın uyuşturucu ile mücadelede çok da başarılı olmadığını gösterir nitelikte. Rapora göre; 2014te, 247 milyon kişi hayatında en az bir defa uyuşturucu kullandı. 2014de 29 milyon kişide bağımlılık sorunları tespit edilirken bağımlılık teşhisi konulan her 6 kişiden sadece biri tedaviye başvuruyor.

Vücuduna uyuşturucu enjekte eden her 7 kişiden birine HIV, her 2 kişiden birine de Hepatit C virüsü bulaşmış olabileceği tahmin ediliyor.

Raporu değerlendiren BM Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu üyesi Prof. Dr. Sevil Atasoy, raporun 2030 yılına kadar ülkelerin önüne 17 hedefli bir çalışma takvimi koyduğunu söyledi. Atasoy, Rapor, reçeteye tabi ilaçların denetimini ve çocuklarla kadınların oluşturduğu riskli topluluklara yönelik önlemlerin ciddiye alınması gerektiğinin altını çiziyor dedi.

DENGELİ POLİTİKALAR YÜRÜTÜLMELİ

Uyuşturucu, kaçakçılık ve sahtecilikle mücadelenin bir olması gerektiğine vurgu yapan Prof. Atasoy, şu değerlendirmeyi yaptı:

Birleşmiş Milletlerin New Yorkta toplanan özel oturumu UNGASSta alınan kararları bir araya getiren ve gelecek için yol haritası çizen bu yılki uyuşturucu raporu, mücadelenin sadece uyuşturucu ile kısıtlı kalmayıp kaçakçılık, sahtecilik ve terör suçlarına genişletilmesini önermekte. Her zamanki gibi talep azaltmaya önem verilmesi gerektiğinin altını çizerek reçeteye tabi ilaçların denetimini ve çocuklarla kadınların oluşturduğu riskli topluluklara yönelik önemleri ciddiye almayı kaydediyor.

Raporda; önleme ve tedavide kullanılacak yöntemlerin mutlaka kanıta dayalı olması, WHO ve UNAIDS tarafından geliştirilen kritik standart ve teknik rehberlere uyması gerektiği vurgulanarak arz ve taleple mücadelenin dengeli politikalarla yürütülmesinin önemine dikkat çekiliyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024