Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2536 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Ağustos 2016 - 22:27

Belediye başkanından aile hekimine: Seni açığa aldırırım

Büyüt
Küçült
Belediye başkanından aile hekimine: Seni açığa

TÜİK verilerine göre Türkiyede en fazla doğumun gerçekleştiği Şanlıurfa, ne yazık ki anne ve bebek ölümünde de ilk sırada yer alıyor. Şehirdeki aile hekimleri, anne ölümlerini önlemek ve bebek ölümlerini en aza indirmek amacıyla Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğünün koordinasyonunda harekete geçti. Geçtiğimiz hafta saha taraması başlatan; kapı kapı dolaşarak gebeleri belirleyen aile hekimlerine farklı illerden 300 sağlık personeli de destek verdi. Ancak bu taramalar sırasında ortaya atılan bir söylenti, aile hekimlerinin ve sağlık çalışanlarının çalışmalarına sekte vurdu.

Aile Sağlığı Merkezlerinde gebe kadınlara para dağıtılıyor şeklindeki söylenti, kısa sürede kulaktan kulağa yayıldı ve vatandaşlar ASMlere akın etti. Bu durum, Aile Sağlığı Merkezlerindeki hizmetlerin de aksamasına neden oldu.

Para yardımlarının yalnızca valilikler, belediyeler ve Sosyal Yardımlaşma Vakfında yapılabildiğini söyleyen aile hekimleri, Aile Sağlığı Merkezlerinde para yardımı yapılmasının mevzuat gereğince mümkün olmadığını vurguladı.

SİZİ AÇIĞA ALDIRIRIM

Bazı vatandaşların benzer taleplerle belediyelere başvurması üzerine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, adeta baskın yapar gibi Bayraktar Aile Sağlığı Merkezine gitti ve aile hekimlerine Vatandaşı bize yönlendiriyormuşsunuz, sizi açığa aldırırım tehdidinde bulundu. Tehdit edilen aile hekimleri, sağlık müdürlüğü ve valiliğe şikayette bulundu.

Şanlıurfa Aile Hekimi Derneği Başkan Yardımcısı Dr. Hacı Yusuf Eryazgan, her şeyden önce bir belediye başkanının, yetki alanı dışında kalan Aile Sağlığı Merkezlerine baskın yapar şekilde gidemeyeceğini ve aile hekimlerini tehdit edemeyeceğini vurguladı. Eryazgan, söz konusu belediye başkanını, nezaket kuralları ile kanun ve yönetmelikler çerçevesinde hareket etmeye davet etti.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Gürsel Özer de belediye başkanının davranışının kabul edilemez olduğunu söyledi ve AHEF olarak her türlü mobbinge karşı meslektaşlarımızın yanındayız dedi.
 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024