Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3296 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Temmuz 2016 - 19:10

Alerjide korkutan uyarı!

Büyüt
Küçült
Alerjide korkutan

Demegro İlaç ve Sağlık Ürünlerinin Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Oktay Demircioğlu, Her 5 yıllık periyotlarda alerjik rinit görülen hasta sayısının yüzde 5 oranında artarak çoğaldığını görüyoruz. Alerjik rinit tedavisi görmesi gereken kişi sayısındaki artışın 5 yıllık dönemlerde yüzde 5 şeklinde artmakta olduğu görülüyor. Maalesef 2020 yılında her iki çocuktan birinin alerjik rinit ile dünyaya geleceğini öngörüyoruz. Alerjik rinit hastaları her yıl tedavi masrafları ve iş kaybından dolayı yaklaşık 7 bin TL harcıyorlar. İsviçrede her yıl alerji tedavisi için 2.7 milyar euro harcanıyor. Alerjik rinit tedavisinde en çok uygulanan bir seçenek ilaç tedavisi fakat alerjik rinit tedavisinde kullanılan kortizonlu ilaçlar hasta sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. İlaçlar sadece kullanıldığı sürece şikayetler üzerinde etkili oluyor. İlaç tedavisi kesildiğinde, alerji belirtileri kısa sürede tekrarlıyor. Tedavide kullanılan ürünlerde hep aynı kortizonlu formülleri kullanmak yerine burunda ve vücutta bağışıklığı yükseltecek medikal cihaz teknolojisi ürünler kullanılırsa hastalar kalıcı olarak sağlığına kavuşur, zaman ve maddi olarak kayıplar önlenebilir dedi.



ALERJİDE BAĞIŞIKLIĞI YÜKSELTECEK YAN ETKİSİZ TEDAVİ MEVCUT

Demircioğlu Özellikle İtalya, İngiltere, İngiltere, İspanya ve Fransa, Arnavutluk ve Balkan ülkelerinde alerjik rinit rahatsızlığı tedavisi gören hasta sayısı arttıkça yan etkisiz tedavi ile ilgili AR-GE çalışmaları hız kazandı. Bağışıklığın düşmesi ile birlikte ortaya çıkan alerjik rinitin tedavisinde burun içerisindeki bağışıklığı yükselterek tedavi eden yan etkisiz içerikli medikal cihaz tedavisi ürünleri ise bağışıklığı sağlayarak kalıcı tedaviyi yan etkisiz sağlıyor. İçeriğinde kortizon yok, hiçbir yan etkiye maruz kalmadan burun mukozasındaki ödemi çözüyor, alerjik rinit şikayetlerini tedavi ediyor. Alerjiye bağlı et büyümeleri ve sinüzitin kronikleşmesini önleyerek tedavinin başarısız olmasını engelliyor ve hastanın ameliyat gibi bir riskle karşılaşmasını önlüyor dedi.

ALERJİK RİNİT BELİRTİLERİ NELER? 

Alerjik rinit belirtileri; hapşırma, gözlerde, burunda kaşıntı, burun tıkanıklığı, burun akıntısı ve bazen baş ağrısı olarak sıralanıyor. Bazı hastalarda işitme problemleri, boğaz ağrısı, ses kısıklığı ve öksürük görülebiliyor. Alerji yakınmaları bazı kişilerde bütün bir yıl boyunca sürerken bazılarında belli mevsimlerde artış gösteriyor. Mevsimsel alerjik rinit ya da bahar nezlesi olan kişilerin yakınmaları ilkbahar ve sonbahar aylarında ortaya çıkıyor. En sık neden olan alerjenler; çim, ağaç ve yabani ot polenleri. Yıl boyu alerjik rinit yakınması olanlarda ev tozu akarı, küf mantarları ve hayvan tüyleri en sık rastlanılan alerjenler. Diğer taraftan hava kirliliğinin alerji yakınmalarını arttırdığını gösteren çalışmalar da bulunuyor. Bu konuda İstanbulda yapılan bir araştırmada, hava kirliliği olan bölgelerde alerji yakınmalarının daha fazla olduğu tespit ediliyor.  

Alerjik rinitten korunmak için


-Klimalardaki filtreleri her ay değiştirin.

-Polen mevsiminde pencere ve kapıları kapalı tutun.

-Evinizin içindeki bitkileri uzaklaştırın.

-Evinizde tüylü hayvan beslemeyin.

-Kuş tüyü yastık, yün yastık, yorgan, yatak yerine sentetik olanlarını kullanın.

- Sigara içmeyin ve yanınızda içirmeyin.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024