Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4411 kez okundu. | Saglik Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Kasım 2017 - 09:56

ABD de Tansiyon eşiği düşürüldü

Büyüt
Küçült
ABD de Tansiyon eşiği
ABD Kalp Derneği, hastalara erken teşhis koyabilmek için yüksek tansiyon sınırını 13’e 8” olarak indirdi.

ABD Kalp Derneği, önceki gün yaptığı açıklamada, tansiyon hastalarının daha erken tedavi edilebilmeleri için yüksek tansiyon sınırının “14e 9”dan, “13e 8”e indirildiğini açıkladı.

Yayınlanan yeni yüksek tansiyon sınırı hastaların ilaç kullanmasını gerektirmezken, Amerikan Kalp Derneği Hipertansiyon ve Amerikan Kardiyoloji Koleji başyazarı Paul Whelton bir kişinin tansiyonu 13/8e ulaştığında, normal bir insana göre kardiyovasküler karışıklık risklerinin ikiye katlandığını söyledi.

BELİRLENEN SINIRLA ABDNİN YARISI TANSİYON HASTASI SAYILDI

Whelton konuyla ilgili, “Yeni sınır ilaç kullanımı gerektirmeden tansiyonunuzu düşük tutmanızı hatırlatan sarı bir ışık” dedi. Daha önce 50li yaşlarındaki insanlar arasında yaygın bir hastalık olan yüksek tansiyonun yeni sınırının, 40lı yaşlardaki nüfusta tansiyon hastalıklarını artırması bekleniyor. Sigara kullanımından sonra kalp hastalıklarının ikinci sebebi olan yüksek tansiyon, eski sınırla nüfusun yalnızca yüzde 32sinde görülüyordu. Belirlenen yeni sınırla ise, Amerikan nüfusunun neredeyse yarısı yüksek tansiyon hastası sayıldı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024