Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 36636 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Temmuz 2013 - 16:12

RAMAZAN TOPU SULTANAHMET’TE PATLADI

Büyüt
Küçült
RAMAZAN TOPU SULTANAHMET’TE
Mübarek Ramazan ayının ilk iftarı dün akşam yapıldı. Fatih Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen iftar topu bu yıl Sultanahmet Meydanı’nda patladı.

İstanbullular, Fatih Belediyesi tarafından tarihi Sultanahmet Meydanı’nda kurulan alanda topun patlatılmasıyla birlikte oruçlarını açtı.

 

Sultanahmet Meydanı’nda kurulan 3 bin kişilik sofrada bir araya gelen vatandaşlar Ramazan’ın coşkusunu hep birlikte yaşadı. Selimiye Kışlası’ndan getirilen iftar topunu ateşleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, tarihi bir mekanda Ramazan’ın ilk iftarını yaptıkları için duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Medeniyetlerin buluşma noktası, dillerin ve dinlerin harmanlandığı yer. Doğunun en batısı, batının en doğusu. Her medeniyetin kendine ait en güzel, en iddialı eserlerini koyduğu yer. Onun için Ayasofya burada, Onun için Sultanahmet burada. Onun için 3 bin yıllık Dikilitaş burada. Rahmet, mağfiret ve bereket ayını idrak ediyoruz” dedi.


Ramazan’ın ilk iftarının aileler için önemli olduğunu belirten Başkan Demir, vatandaşlara ilk iftar gününü toplu sofralarda yaptıkları için teşekkür etti. Meydanda iftar öncesi mehter takımı bir konser verdi.

 

Sultanahmet Meydanı’nda top atışıyla birlikte 3 bin kişi Fatih Belediyesi’nin yöresel ayran çorbası, köfte patates, su böreği, tatlı ve içecekten oluşan iftarlıklarıyla oruçlarını açtı. Daha sonra vatandaşlara geleneksel Osmanlı şerbeti ikram edildi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024