Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2149 kez okundu. | Medya Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Mayıs 2015 - 06:16

Ethem Sancak: Kaçma Aydın Doğan cevap ver

Büyüt
Küçült
Ethem Sancak: Kaçma Aydın Doğan cevap
Medya Haberleri › Ethem Sancak: Kaçma Aydın Doğan cevap ver haberi

ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak: Aydın Doğan Sirkecide sıradan esnaf iken birden bire nasıl medya patronu oldu, Milliyet nasıl el değiştirdi buna cevap vermeli.

Haber Merkezi

ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Doğan Grubu patronu Aydın Doğanın kendisine yöneltilen soruları cevaplamak yerine hakarete başvurduğunu belirterek, “Aydın Bey 1978e kadar oto ticaretiyle uğraşırdı. Sirkecide işler yapardı. Sıradan bir Sirkeci esnafıydı. Ama birden bire bazı gelişmeler oldu. Bu gelişmelerin sonucunda Milliyet el değiştirdi. Ve kendisine verildi. Sıradan bir Sirkeci esnafıyken nasıl medya patronu haline geldin ve bu sırada bu medyayı kullanarak neler devşirdin? Bana Yakup Cemil diyen tetikçiyi nasıl kullanarak karton fabrikasından, Dışbanka kadar bu servetleri elde ettin? sorularını sormuştum. Cevap vermediler” dedi.

Ethem Sancak, Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay Gülerin Ülke TVde sunduğu Sıradışı programında gündeme ilişkin konuştu. Hürriyet Gazetesinden kendisine yapılan açık saldırıların gerçek sebebini açıklayan Sancak, Erdoğana ‘Muhtar bile olamazsın manşetini atan zihniyetin hükümet kuran, hükümet deviren sistemini devam ettiremediği için kızgın olduğunu ifade etti. Ethem Sancak şunları söyledi:

Medyayı vesayet için kurdular

“Doğan Grubunun bugünkü tavrı yeni bir şey değil. Maalesef Türkiyede medya sektörüne, maliyetin altında ürün satarak başka şeylere payanda olma rolü biçilmiş. Payanda, yani bir tetikçi olarak kullanma olayı. Peki ne zaman parçalandı bu durum? Tayyip Erdoğanın çıkıp ‘Medyayla gelmedim ki, medya beni götürebilsin söyleminden sonra parçalandı. Bu söz bir sürü sektörü çıldırttığı gibi bizim kendine ‘merkez dediğimiz medyayı da çıldırttı. Çünkü bunlar alışılagelmiş bir şekilde vesayet rejiminin bir parçasıydılar ve hükümet kurar, hükümet indirirlerdi. Darbeler yaptırırlardı. İlk sefer Tayyip Erdoğan bu oyunu bozdu. Dolayısıyla bu cenahtaki Tayyip Erdoğan düşmanlığının kaynağı bu. Yoksa medya üzerinden devşirdikleri servetlerin haddi hesabı yok.”

Doğan neden cevap vermiyor

Geçtiğimiz günlerdeki röportajında, Aydın Doğana yönelik sorular yönelttiğini hatırlatan Sancak, Doğanın cevap vermek yerine hedef saptırdığını belirterek şunları ifade etti:

“Aydın Bey 1978e kadar oto ticaretiyle uğraşırdı. Sirkecide işler yapardı. Sıradan bir Sirkeci esnafıydı. Ama birden bire bazı gelişmeler oldu. Bu gelişmelerin sonucunda Milliyet el değiştirdi. Ve kendisine verildi. Sıradan bir Sirkeci esnafıyken nasıl medya patronu haline geldi ve bu sırada bu medyayı kullanarak neler devşirdi? Bana Yakup Cemil diyen tetikçiyi nasıl kullanarak karton fabrikasından, Dışbanka kadar bu servetleri elde etti? diye sormuştum. Cevap vermediler. Sakalımla uğraşarak itibarsızlaştırmaya çalıştılar ama güneş balçıkla sıvanmaz. Sorularım hala ortada. Diledikleri ortamda Aydın Beyle bunları, karşı karşıya gelip toplumun önünde de tartışabiliriz.”

Tahir Baba gibi çalışıyor

“Yakup Cemil kim? O bahsettiği bilmem ne Tahir Baba kim?.. Tahir Baba, fi tarihinde bir dergi çıkartıyor. O zamanki Terkos Gölünü işleten Fransız şirketinden destek alıyor. Sonra, yeni gelen bir Fransız Genel Müdür aylık desteği kesiyor. Desteği alamayınca bir haber patlatıyor ‘Terkos Gölüne domuz düştü diye. Tabii Müslüman halk galeyana geliyor ‘Haram su içiriyorsunuz bize diye. Fransız şirketi panikliyor. Çağırıyor ve harcırahını üçe katlayarak tekrar verince, Tahir Baba sonraki manşetinde ‘Pardon, düşen domuz değil, Karacaymış diye düzeltiyor durumu. Olaya baktığınız zaman, Doğan Grubunun geçmişinde Tahir Babayı anımsatan bir sürü olay var. Şimdi arada kalmışlar. Uluslararası şer koalisyonunun parçası olmayı kabullendiklerinden, hayli zamandır bir kavganın koçbaşlığını yapıyorlar. ‘Bunu bırakalım mı, bırakmayalım mı diye tereddütleri var. Ama diğer taraftan yaklaşan seçimlerin büyük bir Tayyip Erdoğan zaferiyle sonuçlanacağını görüyorlar. ‘Uzlaşalım mı diye de bir düşünce var. Hürriyetin ‘Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyoruz başlıklı ilanı bir taraftan meydan okuyan, bir taraftan kendine acındıran bir yaklaşımı gösteriyor.”

Millet bunlara itibar etmiyor

“80 yıllık vesayet rejimini yıkan bir devlet adamının, yiğidin, ona olan sevgimi daha ileri kelimelerle ifade etmiyorum. Bunu cımbızlayıp çarpıtıyorlar. Neyi kastettiğimi biliyorlar. Kendileri bir kariyer peşinde olduğum, ikbal peşinde olduğuma yoruyorlar. Maddiyata bakışı bu. Cumhurbaşkanı, ‘Ben medyayla gelmedim ki, medyayla gideyim. Ben milletimle geldim, beni ancak milletim gönderir diyor. ‘Muhtar bile olamaz dediler. ‘Çankayaya çıkamaz dediler. Şimdi de ‘Seni başkan yapmayız diye bangır bangır bağırıyorlar. Halbu ki bu millet bunların dediğinin hep tersini yaptı. Asker-sivil bürokrasisinin ve onun oluşturduğu oligarşinin dediğinin hep tersini yaptı bu millet.”

7 Haziranda yenilecekler

“İlk defa, toprak ağası olmayan, CHP il başkanlığından gelmeyen, devlet bürokrasisinden yetişmemiş, Kasımpaşadan, kentin temsilcisi olarak bir lider çıktı milletin içinden, şimdi halk ona döndü. Bu sefer öyle bir döndü ki, özü yakaladı millet. Döne döne bunları yeniyor seçim minderlerinde, bunlar yenilgiye doymamış pehlivanlar gibi yine ayağa kalkıp meydan okuyorlar. Üstelik bu süreçte uluslararası güçleri de arkalarına aldılar. Çünkü bu yiğit, sadece ülkesini ayağa kaldırmakla yetinmedi, bütün İslam dünyasına seslenmeye başladı. Hatta onu da aşıp Asyaya seslenmeye başladı. Asyaya ‘ayağa kalk diyor. ‘Dünya 5ten büyüktür diyor. Darbelere karşı çıkıyor. ‘Ben Gazzeye gideceğim diyor. ‘Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz diyor. Bu durum, uluslararası vesayet rejimi için de büyük tehlike. Britanyanın, yüzyılın başında oluşturmuş olduğu sistem için de büyük tehlike. Onlar da bu yerlilerle işbirliği yaparak saldırıya ortak oldular. Oluşturulan tezgah bu tezgah. Allahın izniyle 7 Haziranda göreceğiz, yine yenilecekler. Ön Asyada 72 millet birleşecek. Ona uygun elbise de başkanlık.”

Yeni merkez medya STAR

Merkez Medyanın artık Doğan Grubu değil diğer medya organları olduğunu belirten Ethem Sancak, “Eski Türkiyenin merkeziydi onlar. Eski Türkiye; yüzde 70i köylü olan halkın Kürt, İslamcı, Komünist diye dışlandığı merkezde bir avuç girişimcinin oturduğu, Batı ile acentalık ilişkileri kuran bir Türkiye idi. O Türkiyenin de merkez medyası onlardı. Yoksa çok tiraja bakan bir şey değil. Porno satarak sağlanan bir tirajla, Haydar Dümen satarak ağırlık olmaz. Merkeze kim geldi ise merkez medya odur. Son 20 yılda çok şey değişti. Anlam veremiyorlar Kazlıçeşmede ve Maltepede 2 milyon nasıl toplanıyor. Onlar kusura bakmasınlar merkez medyası onlar değil. Merkez medyası Turkuazdır, Akittir, Türkmedyadır, STARdır. Hazmedemedikleri budur. Beni kim kenara itti diye bakıyorlar. Kenara iten ayağa kalkan millet” diye konuştu.

Demirtaşı Cihangir kurtarmaz

“Akıllı Kürtlerin ‘Seni başkan yapmayacağız değil, ‘Seni mutlaka başkan yapacağız demesi lazım. Kürtler tarihinde Türklerle ittifak kurdular. Türkler de Alparslanın yanında durmuşlar, Yavuzun yanında durmuşlar. Akıllı Kürtlerin bunu görmesi lazım. Başkanlık sisteminin ve yeni anayasanın öncü savunucusu olması lazım. Demirtaş, Araplardan sonra ilk Müslüman olan Kürtlerin değerleriyle oynuyor. Alıyor Kabeyi Taksime taşıyor. Onların Kabesi ile oynayan Selahattin, 0.25lik Cihangir oyunu devşireceğim diye çaba gösterirken oradaki temel eksenini yitiriyor. Ama yapsın bence iyi yapıyor. Bu döner... Öcalana Kürtlere, aklı başında Kürt insanına hakarettir bunlar. Aslını inkar ve melezleşmedir. Kürtleri Türklerden koparma projesidir. Dün HDP ve Ahmet Kayaya küfreden Ertuğrul Özkök, hayran kesildi, ‘HDP barajı geçerse Erdoğandan kurtuluruz diyor. HDPnin Kürtlerle ilgisi yok. Bazılarının ne işi var HDPde. Eskişehirdeki gay adaya kadar... Nasıl ki Erdoğan, eski Türkiyede bıraktığı YAŞ gibi bürokratik mekanizmaları dağıttı ise, Öcalan da eski Türkiyedeki örgütlerini dağıtması lazım. Kandil dağılmadan barış olmaz. ”

FETÖ Batının halifesi olacaktı

“Bizim aydınlar, ‘yeter artık 150 yıldır geçmişimize sövdük. Artık geçmişimize dönelim demeli. Projeksiyon yapıyorlar 2040ta  Müslümanların sayısı Hıristiyanların bir buçuk katı olacak. O zaman bir halife isteyecekler. Onu ben vereyim. İşte FETÖyü (Fethullah Gülen) bize öyle vermek istiyorlardı...”





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024