Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
20.05.2024
Ä°stanbul /

07 Mayıs 2024 - 11:09
İsrail, Refah Sınır Kapısı'nın Gazze tarafını ele geçirdi
İsrail Savaş Kabinesi, Refah'ta saldırılara devam edeceğini açıkladı. İsrail ordusu, Mısır’la olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirdi.
İsrail, Refah Sınır Kapısı'nın Gazze tarafını ele geçirdi

 

Hamas'ın Gazze'de ateÅŸkesi kabul ettiÄŸini açıklamasının ardından toplanan Ä°srail savaÅŸ kabinesi oy birliÄŸi ile Refah operasyonuna devam kararı almıştı. Gazze'nin güneyinde Mısır sınırında bulunan kent gece boyunca savaÅŸ uçakları ve top atışlarıyla bombalandı.

Ä°SRAÄ°L ORDUSU SINIR KAPISINA KONUÅžLANDI

Karadan da Refah'ı hedef alan Ä°srail'in, Gazze Åžeridi'nden Mısır'a açılan Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafına saldırılar düzenlediÄŸi bildirildi. Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan haberde, Ä°srail askeri araçlarının, Gazze Åžeridi'nin güneyindeki Refah Sınır Kapısı'na yaklaşık 200 metre mesafede konuÅŸlandığı belirtildi.

Ä°srail ordusunun bölgedeki bazı binaları roketlerle hedef aldığı aktarılan haberde, Ä°srail topçu birliklerinin de Refah Sınır Kapısı ve Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'na yakın bölgelere atışlar yaptığı kaydedildi. Ä°srail ordusu, sınırın Filistin tarafını kontrol altına aldıklarını belirtti.

Ä°srail, Gazze'deki Refah geçiÅŸinin Filistin tarafını kontrol altına aldı

REFAH KAPISI 2007'DEN BERÄ° MISIR KONTROLÜNDE

Ä°srail ile 2007 yılında gerçekleÅŸtirdiÄŸi anlaÅŸma kapsamında Refah sınır kapısının kontrolü Mısır'da. Gazze'ye geçiÅŸ yapan her araç Ä°srail tarafından silah taşımadığından emin olunması için sıkı bir ÅŸekilde kontrol ediliyor.

Ä°srail, Gazze'deki Refah geçiÅŸinin Filistin tarafını kontrol altına aldı   

 

Ä°srail , Refah , #Hamas

BÖLGEDEKÄ° GÖÇ SÜRÜYOR

Ä°srail ordusu yaptığı açıklamada, zorla yerinden edilmiÅŸ Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doÄŸusundaki bazı mahallelerin boÅŸaltılmasını istemiÅŸti. Ä°srail Ordu Radyosunun haberine göre, Refah'ın doÄŸusunda boÅŸaltılması istenen bölgede yaklaşık 100 bin Filistinli ikamet ediyordu.

 

REFAH, SABAHA KADAR Ä°SRAÄ°L TARAFINDAN BOMBALANDI

Ä°srail Savunma Bakanlığı vurulan yerlerin Hamas hedefleri olduÄŸu açıklaması yaptı. Beyaz Saray Refah'a saldırıyı desteklemediÄŸini yineledi. Ä°srail BaÅŸbakanlığı, yaptığı açıklamada, "Rehinelerimizin serbest bırakılması ve savaşın diÄŸer hedeflerine ulaşılabilmesi için Hamas'a askeri baskı uygulamak amacıyla Refah'taki operasyonlara devam edilmesine oy birliÄŸi ile karar verildi" denildi.

Açıklamada, Hamas'ın önerilerinin "Ä°srail'in taleplerini karşılamaktan uzak" olsa da kabul edilebilecek ÅŸartlarda bir anlaÅŸmaya varma olasılığını en üst düzeye çıkarabilmek amacıyla Ä°srail'in Kahire'ye üst düzey bir heyet göndereceÄŸi de belirtildi. Savaşın baÅŸlamasının ardından sığınmacı sayısının arttığı Refah'ta 1 buçuk milyon Filistinli olduÄŸu belirtiliyor.

Ä°srail, Gazze'deki Refah geçiÅŸinin Filistin tarafını kontrol altına aldı

ABD SALDIRIYI DESTEKLEMEDİĞİNİ DUYURDU

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Ä°letiÅŸim Danışmanı John Kirby, Washington'da düzenlediÄŸi basın toplantısında Ä°srail saldırısını desteklemediklerini duyurdu. Kirby, ABD olarak başından itibaren Ä°srail'in Refah'a yönelik bir kara saldırısı düzenlemesini desteklemediklerini ve bu pozisyonlarının bugün de geçerli olduÄŸunu söyledi. Bu tür saldırıların bölgedeki sivillerin hayatını riske atacağını belirten Kirby, Hamas'tan rehine anlaÅŸmasına yanıt geldiÄŸini ve Washington'un ÅŸu anda bu yanıtı gözden geçirerek bölgedeki ortaklarıyla deÄŸerlendirdiÄŸini ifade etti.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.