Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
01.05.2024
Ä°stanbul /

09 Nisan 2024 - 11:18
Cumhurbaşkanından Bayram Mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla videolu bir mesaj yayınladı. İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlayan Erdoğan, ekonomiye dair dikkat çeken ifadeler kullandı
Cumhurbaşkanından Bayram Mesajı

 

"Ekonomi cephesinde hayat pahalılığı ve enflasyonla mücadele en hassas olduÄŸumuz konudur" diyen ErdoÄŸan "Tüm dünya ile birlikte millet olarak bizim de canımızı yakan bu meseleyi Allah'ın izniyle çözmekte kararlıyız. Uyguladığımız ekonomi programının olumlu etkilerini yılın ikinci yarısından itibaren daha net bir ÅŸekilde görebileceÄŸiz" dedi.

ErdoÄŸan'ın bayram mesajı ÅŸöyle;

"Aziz milletim deÄŸerli kardeÅŸlerim. Sizleri en kalbi duygularımla, sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Mübarek Ramazan Bayramı'nızı canı gönülden tebrik ediyorum. Başı rahmet, ortası maÄŸfiret sonu ebedi azaptan kurtuluÅŸ olan bir Ramazan ayını daha geride bırakarak hep birlikte bayrama vasıl olduk. Bayramın ülkemiz, milletimiz, Ä°slam dünyası ve tüm insanlık için barışa, huzura ve esenliÄŸe vesile olmasını diliyorum. Bizleri sevdiklerimizle beraber saÄŸlık ve afiyet içerisinde bir bayrama daha kavuÅŸturduÄŸu için Rabbime hamdediyorum.

"Ä°NSANLIÄžIN VÄ°CDANINDA KANAYAN BÄ°R YARA OLDU"

On bir ayın sultanı olan Ramazan-ı Åžerif'i Gazze'nin yanı sıra gönül coÄŸrafyamızın farklı köÅŸelerinde yaÅŸanan acılar ve zulümler sebebiyle buruk karşıladık, buruk geçirdik. Gazze 7 Ekim'den beri sadece bizim deÄŸil, tüm insanlığın kalbinde, tüm insanlığın vicdanında kanayan bir yara oldu. SavaÅŸta bize dokunulmaması gereken hastanelerin, okulların kiliselerin, camilerin bilerek bombalandığı bir vahÅŸet sahnesiyle karşı karşıya kaldık. Ä°srail'in saldırıları sonucu 33 bin Filistinli ÅŸehit düÅŸerken 75 binden fazla kardeÅŸimiz de yaralandı. Hayatını kaybeden tüm kardeÅŸlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil ÅŸifalar niyaz ediyoruz.

"ÖZGÜR FÄ°LÄ°STÄ°N DEVLETÄ°NE KAVUÅžUNCAYA KADAR..."

Türkiye olarak bugüne kadar bölgeye sevk ettiÄŸimiz toplam 45 bin tonu aÅŸan yardım malzemesiyle bu zor günlerinde Filistin halkının yanında olduÄŸumuzu gösterdik. InÅŸallah bundan sonra da Gazze'de akan kan duruncaya ve Filistinli kardeÅŸlerimiz 1967 sınırları temelinde baÅŸkenti DoÄŸu Kudüs olan özgür Filistin devletine kavuÅŸuncaya kadar desteÄŸimizi sürdüreceÄŸiz. Dış siyasette bu adımları atarken gündemimizin ilk sırasında yer alan deprem bölgesini asla ihmal etmiyoruz. Asrın felaketinin yaralarını, asrın birlikteliÄŸini sergileyerek hızla sarıyoruz. Åžimdiye kadar 80 bine yakın afet konutunu ve köy evini tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. Her ay 15-20 bin konut inÅŸa etmek suretiyle yıl sonunda bu sayıyı 200 bine ulaÅŸtırmayı hedefliyoruz. Bu süreçte ayrıca riskli yapı stoku yüksek ÅŸehirlerimizin depreme karşı daha dayanıklı hale getirilmesi için de çalışıyoruz.

"TERÖR ÖRGÜTLERÄ°NE NEFES ALDIRMIYORUZ"

PKK'sından FETO'suna ve DEAÅž'ına vatanımızın birliÄŸine, insanımızın huzuruna kasteden terör örgütlerine nefes aldırmıyoruz. Terör bataklığını kaynağında kurutma stratejimizi kararlılıkla uyguluyoruz.

EKONOMÄ° MESAJI

Ekonomi cephesinde hayat pahalılığı ve enflasyonla mücadele en hassas olduÄŸumuz konudur. Tüm dünya ile birlikte millet olarak bizim de canımızı yakan bu meseleyi Allah'ın izniyle çözmekte kararlıyız.

ERKEN SEÇÄ°M TARTIÅžMALARINA NOKTA

Uyguladığımız ekonomi programının olumlu etkilerini yılın ikinci yarısından itibaren daha net bir ÅŸekilde görebileceÄŸiz. 31 Mart seçimlerinin suhuletle tamamlanmasıyla ortaya çıkan 4 yıllık seçimsiz dönemi bu hedeflerimizi gerçekleÅŸtirmek için kullanacağız.

"BÄ°ZE DURMAK, DÄ°NLENMEK YOK"

Türkiye'nin ortak vatanımız, demokrasimizin ortak deÄŸerimiz olduÄŸunun bilinciyle inÅŸallah hep birlikte çok çalışacağız, üreteceÄŸiz, emek vereceÄŸiz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirinceye kadar bize durmak, dinlenmek, soluklanmak yok. Rabb'im yar ve yardımcımız olsun diyorum. Bu vesileyle bir kez daha 31 Mart seçimlerinde sandığa giderek iradesine sahip çıkan tüm vatandaÅŸlarıma teÅŸekkür ediyorum. Rekabet seviyesi çok yüksek bir seçimden yeni çıkmış aziz milletimizden bayramın manevi iklimini, kırgınlıkları gidermek için fırsata çevirmelerini özellikle istirham ediyorum.

"TRAFÄ°K KURALLARINA UYALIM"

Bayram ziyareti veya tatil amacıyla yollara çıkan tüm vatandaÅŸlarımdan trafik kurallarına riayet etmelerini bekliyorum. Rabb'imden Ramazan Bayramı'nın gönüllerimize huzur, ülkemize esenlik, dünyamıza ve mazlum coÄŸrafyalara barış getirmesini diliyor, sizleri bir kez daha muhabbetle selamlıyorum. Bayramınız mübarek olsun. Kalın, saÄŸlıcakla."

cumhurbaÅŸkanı 



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.