Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
01.05.2024
Ä°stanbul /

03 Nisan 2024 - 10:43
Van'daki mazbata protestoları Hakkari'ye sıçradı!
Van Valiliği, kentte düzenlenecek gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarının 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu
Van'daki mazbata protestoları Hakkari'ye sıçradı!

 

Dem Parti'den Van BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının Adalet Bakanlığı'nın seçime 2 gün kala yaptığı itiraz üzerine geri alındığının açıklanmasının ardından gündüz baÅŸlayan protesto olayları, iftar saatinden sonra da devam etti.

POLÄ°S BASINÇLI SU VE BÄ°BER GAZIYLA MÜDAHALE ETTÄ°

Kentin cadde ve sokaklarında bir araya gelen göstericilere polis basınçlı su ve biber gazı sıkarak müdahale etti. Bu arada Cumhuriyet Caddesi'nde iÅŸ yeri bulunan bir esnaf, kendisine iÅŸ yerini kapatması için uyarıda bulunan polis ekiplerine tepki gösterdi.

KENTTE GÖSTERÄ° VE YÜRÜYÜÅžLER 15 GÜN BOYUNCA YASAKLANDI

Van ValiliÄŸi, kentte düzenlenecek gösteri yürüyüÅŸü ve açık hava toplantılarının 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada ÅŸu ifadelere yer verildi; "Van ili coÄŸrafi sınırları içerisinde 3 Nisan 2024 tarihinden geçerli 17 Nisan 2024 tarihi de dahil olmak üzere 15 gün süre ile; Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri YürüyüÅŸleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüÅŸü, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantılarının 2911 Sayılı Kanunun ilgili hükümlerine istinaden yasaklanması, Yine Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler hariç olmak üzere, basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broÅŸür ve el ilanı dağıtılması ve her türlü protesto eylemi ÅŸeklindeki faaliyetlerin de 5442 sayılı Ä°l Ä°daresi Kanununun 11. Maddesinin (a) ve (c) fıkra hükümleri gereÄŸince belirtilen tarihler arasında yasaklanması, Yine yukarıda belirtilen tarihler arasında, ilçelerimizden veya çevre illerden bireysel veya toplu olarak veya ilimiz güzergâhını kullanarak, baÅŸta yukarıda belirtilen paylaşımlarda bahsedilen konu ve benzer konulara iliÅŸkin her türlü kanuna aykırı eylem/etkinliklere katılım saÄŸlanmasının önlenmesi amacıyla, kanuna aykırı eylem/etkinliklere katılması muhtemel ÅŸahıs/ÅŸahıslar/grup/grupların 5442 sayılı Ä°l Ä°daresi Kanununun 11. Maddesinin (c) fıkra hükümleri gereÄŸince, ilimiz ve ilçelerimize giriÅŸlerine, buralardan bireysel veya toplu olarak çıkışlarına izin verilmemesi hususunda Valilik makamınca karar alınmıştır."

OLAYLAR HAKKARÄ°'YE DE SIÇRADI

Van'daki olaylar Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de protesto edildi. Ä°ftar sonrası ilçenin Cengiz Topel caddesinde bir araya gelen grup, yürüyüÅŸ yapmak isteyince polis müdahale etti. Basınçlı su ve biber gazı ile yapılan müdahale sonrası gruptakiler ara sokaklara dağıldı.

AK PARTÄ°LÄ° Ä°SMÄ°N Ä°ÅžYERÄ°NE SALDIRI

Bir grup tarafından AK Parti Hakkari Ä°l BaÅŸkanı Zeydin Kaya'ya ait iÅŸyerine saldırı düzenlendi. Kaya ve beraberindekiler havaya ateÅŸ açarak kendilerini korumaya çalıştı. Kaya ve beraberindeki Jandarma komandoların gelmesiyle iÅŸyerinden çıkabildiler.

KALAÅžNÄ°KOFLA ATEÅž AÇTI

Hakkari'deki bir baÅŸka görüntüde ise elinde kalaÅŸnikof olan bir kiÅŸinin ateÅŸ açtığı görülürken tansiyonun yükselmesinin ardından çok sayıda asker ÅŸehre indi.

Van , Hakkari ,Seçim , Olaylar ,Seçim , Ä°tiraz , Asker ,Protesto

 



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.