Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
20.04.2024
Ä°stanbul /

29 Haziran 2020 - 12:36
Pakistan'da Borsa Binasına Silahlı Saldırı
Pakistan'ın Karaçi kentinde menkul kıymetler borsasına yönelik silahlı saldırıda 4 saldırgan etkisiz hale getirilirken, 5 kişi yaşamını yitirdi.
Pakistan'da Borsa Binasına Silahlı Saldırı

Pakistan'da menkul kıymetler borsası (PSX) binasına rastgele ateÅŸ açarak giren ve beÅŸ kiÅŸinin ölümüne, üç kiÅŸinin yaralanmasına sebep olan dört saldırgan etkisiz hale getirildi.

Saldırganlar yerel saatle 10.40 (TSÄ° 08.00) sularında Karaçi kentinde bulunan PSX'in dış kapısına el bombası attıktan sonra rastgele ateÅŸ açarak borsa binasına girdi. 

 

 

Burada ilk belirlemelere göre biri polis, dördü güvenlik görevlisi beÅŸ kiÅŸinin ölümüne sebep olan saldırganlar biri sivil üç kiÅŸiyi de yaraladı. 

Sindh Eyaleti Emniyet Müdürü MüÅŸtak Ahmed Mahar, binaya saldıran dört kiÅŸinin öldürüldüÄŸünü, emniyet güçlerinin bina içinde ve çevresinde arama baÅŸlattığını kaydetti. 

Mahar, saldırganların üzerinde aktif görevde bulunmayan polis memurlarının üniformaları olduÄŸunu belirtti.

Karaçi Emniyetinden yapılan açıklamada, tamamı öldürülen saldırganların yanında içinde patlayıcı düzeneÄŸi olduÄŸu düÅŸünülen bir çantanın bulunduÄŸu ifade edildi. 

PSX Genel Müdürü Abid Ali Habib, yerel medyaya yaptığı açıklamada, saldırganların bina önündeki otopark ve giriÅŸ katına ateÅŸ açtıklarını söyledi. 

 

 



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.