Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
26.04.2024
Ä°stanbul /

12 Haziran 2020 - 10:30
BM 'ölüm kalım meselesi' deyip uyardı
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede dijital teknolojinin ''ölüm kalım meselesi'' olduğunu belirterek, bu alanda ülkelere, özel sektörlere ve teknoloji devlerine iş birliği ve evrensel, güvenli, kapsayıcı, uygun fiyatlı internet erişimi sağlaması çağrısı yaptı.
BM 'ölüm kalım meselesi' deyip uyardı

ruterres, hızlı teknolojik deÄŸiÅŸimin ele alındığı bir toplantıda yaptığı konuÅŸmada, dijital teknolojinin pandemiyle mücadelenin merkezinde yer aldığına dikkati çekti. 

Dijital teknolojinin salgın döneminde aşı araÅŸtırmalarından, online eÄŸitim ve ticarete ve milyonlarca kiÅŸinin evden çalışmasına olanak saÄŸladığını anlatan Guterres, dijital teknolojinin saÄŸlık konusunda temel bilgilere eriÅŸimde de ''ölüm kalım meselesi'' olduÄŸunu ifade etti. 

Ä°NTERNETE ERİŞİM ÇAÄžRISI

''GeliÅŸmiÅŸ ülkelerde 2019'da internete eriÅŸim yüzde 87 iken bu oran en az geliÅŸmiÅŸ ülkelerde yüzde 19'du.'' diyen Guterres,  ülkelere, özel sektörlere ve teknoloji devlerine evrensel, güvenli, kapsayıcı, uygun fiyatlı internet eriÅŸimi saÄŸlaması çaÄŸrısında bulundu. 

"DÄ°JÄ°TAL TEKNOLOJÄ° HER ZAMANKÄ°NDEN DAHA ÖNEMLÄ° OLACAK"

Guterres, ''Kesin olan tek ÅŸey, salgın sonrası iyileÅŸip dünyayı yeniden inÅŸa ederken dijital teknoloji her zamankinden daha önemli olacak. Teknolojiye eriÅŸimi olmayanlar ise geride bırakılacak.'' dedi.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.