Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
26.04.2024
Ä°stanbul /

11 Haziran 2020 - 13:55
Libya ordusu, kritik bir bölgeyi daha ele geçirdi
Hafter milislerinin ülkenin güneyi ile batısı arasında kullandığı 350 kilometrelik ana ikmal yolu Libya ordusu tarafından kontrol altına alındı.
Libya ordusu, kritik bir bölgeyi daha ele geçirdi

Libya ordusunun yürüttüÄŸü Öfke Volkanı Operasyonu'nun resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Hafter milislerinin ülkenin güneyi ile batısı arasında sevkiyat için bir yıldan beri kullandığı 350 kilometrelik ana ikmal yolunun Libya ordusu tarafından kontrol altına alındığı belirtildi.

SÄ°LAH VE MÜHÄ°MMAT Ä°ÇÄ°N ANA Ä°KMAL NOKTASI OLARAK KULLANILIYORDU

Açıklamada, Hafter tarafının söz konusu yolu Trablus'a düzenlediÄŸi saldırıyı desteklemek amacıyla milis, silah ve mühimmat göndermek için ana ikmal güzergâhı olarak kullandığı kaydedildi.

YOL, ÜÇ KOLA AYRILIYOR

Paylaşımla birlikte yayınlanan haritaya göre, güzergâh Sebha'nın kuzeyindeki EÅŸ-Åžuveyrif bölgesinden baÅŸlayıp kuzeye doÄŸru uzanıyor ve üç kola ayrılarak Nesme, Karyat ve Mersit kentlerine ulaşıyor.

Libya ordusu 25 Mart'ta baÅŸlattığı Barış Fırtınası Operasyonu kapsamında 3 Haziran'da baÅŸkent Trablus'un bütün idari sınırlarında, 4 Haziran'da da Kasr Bin GaÅŸir'de kontrolü saÄŸlamıştı.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.