Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
25.04.2024
Ä°stanbul /

20 Mart 2020 - 14:07
İstanbulda ulaşıma Coranavirüs ayarı
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni tip koronavirüse karşı aldıkları yeni önlemleri açıkladı. Bu kapsamda '7/24 ulaşım hizmetine bugünden itibaren ara verileceğini' açıklayan İBB Başkanı, 'İşe gidiş ve dönüş saatleri dışında tüm toplu taşıma hizmetlerinde azaltmaya gidileceğini' duyurdu.
İstanbulda ulaşıma Coranavirüs ayarı

Ä°mamoÄŸlu, Ä°BB Genel Sekreteri Yavuz Erkut, Ä°ETT Genel Müdürü Alper Kolukısa ve danışmanı Murat Ongun'la yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına önlem amacıyla telekonferans yöntemiyle toplantı yaptı.

Toplantı sonrası açıklamada bulunan Ä°mamoÄŸlu, Ä°BB olarak devletle uyum içinde, çok sıkı, koruyucu ve önleyici tedbirler almaya devam ettiklerini söyledi.

"TÜM TOPLU TAÅžIMADA AZLTMAYA GÄ°DÄ°LECEK"

Bugünkü toplantı sonrası bazı kararlar aldıklarını ifade eden Ä°mamoÄŸlu, ÅŸunları ifade etti:

"Aralarında taksi, taksi dolmuÅŸ ve minibüslerin de olduÄŸu 25 binden fazla aracı dezenfekte etmek için Ä°stanbul'un çeÅŸitli noktalarına bugünden itibaren 100 adet dezenfekte istasyonu kuruyoruz. Cuma ve cumartesi akÅŸamları uyguladığımız 7/24 ulaşım hizmetine, bugünden itibaren ara vereceÄŸiz. Ä°ÅŸe gidiÅŸ ve dönüÅŸ saatleri dışında, yani pik saatler dışında tüm toplu taşıma hizmetlerinde insan saÄŸlığını etkilemeyecek boyutta azaltmaya gideceÄŸiz. Burada özellikle risk grubu altındaki 60 yaÅŸ ve üstü yaÅŸ almış hemÅŸehrilerimizden ricam, çok elzem olmadıkça lütfen baÅŸta toplu taşıma araçları olmak üzere toplu alanlardan uzak durun."

35 AMBULANS DONATILDI

SaÄŸlık çalışanlarına minnettar olduklarını ve onların hayatını kolaylaÅŸtırmak için de adımlar atacaklarını belirten Ä°mamoÄŸlu, Ä°BB'ye ait 35 ambulansı, bu süreçte koronavirüse karşı özel olarak donattıklarını dile getirdi.

Sadece gıdaya dönük semt pazarlarının kurulacağını bildiren Ä°mamoÄŸlu, "Hijyenle ilgili, ilçe belediye baÅŸkanlıklarıyla görüÅŸmelerimizi yaptık. O sahalar, tertemiz hale getirilecek. Aralıklı tahtalar ÅŸeklinde pazarlar kurulacak. Ä°lçe belediyelerimiz ve diÄŸer yetkili kurumlar, zabıtalarıyla gün boyu süreci takip edecek" diye konuÅŸtu.

Zor günlerin geçeceÄŸine olan inancını dile getiren Ä°mamoÄŸlu ayrıca Ä°BB'nin yayınlanmış, kültürel ve sanatsal etkinliklerinden bazılarını sosyal medyadan yayınlamaya baÅŸlayacaklarını kaydetti.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.