Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
09.05.2024
Ä°stanbul /

06 Mart 2020 - 20:23
Akşener'den 'ateşkes' açıklaması
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Türkiye ve Rusya'nın, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde uygulanmak üzere anlaşmaya vardığı ateşkes sürecini olumlu karşıladıklarını bildirdi.
Akşener'den 'ateşkes' açıklaması

AkÅŸener, Fox TV canlı yayınında söz konusu ateÅŸkese iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu. AteÅŸkes ilan edilmesini olumlu karşıladıklarının altını çizen AkÅŸener, "En azından MehmetçiÄŸimizin can güvenliÄŸi açısından olumlu karşıladık." dedi. AkÅŸener, ÅŸöyle devam etti:

"DiÄŸer taraftan ÅŸimdi Putin ve Esad'ın kazanımlarının yerinde durduÄŸunu gördük, bu mutabakatta Soçi Mutabakatı ile benzerlikleri var, dolayısıyla bu gürültü niye çıktı, bu sonuca göre baktığımız zaman onu anlayamadık. DiÄŸer taraftan gözlem noktalarımız ÅŸimdi M4 kara yolunda 6 kilometre aÅŸağıya doÄŸru olan kısımda da Rus askeri devreye girecek güvenlik açısından dolayısı bizim gözlem noktalarımız Suriye askerleri ile çevrili bu gözlem noktalarının durumu ne olacak? Onu bilmiyoruz herhalde savunma bakanları görüÅŸecek. TOKÄ°'nin ev yapacağı bölge var, Türkiye'ye gelmiÅŸ olan Suriyeli gidecekti, o konu belirsiz ve sonuç itibarıyla bir adımı olumlu, diÄŸer konularda bir soru iÅŸareti var."

Muhalefet partileri olarak hiçbir devlet bilgisini ilgililerden öÄŸrenemediklerini ifade eden AkÅŸener, bu konuda CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a çaÄŸrıda bulundu. AkÅŸener, ÅŸunları söyledi:

"Hem mutabakat hem Suriye'de olanlarla ilgili Sayın ErdoÄŸan'ın ister toplu olarak, isterse de tek tek liderleri çağırıp bilgi vermesinin, liderler zirvesi yapmasının Türkiye açısından çok doÄŸru olacağını düÅŸünüyorum. Çünkü bizler görüÅŸlerimizi ancak sizlerin aracılığıyla veya salı toplantılarında dile getirebiliyoruz. Halbuki orada netice olarak Türkiye'nin menfaatleri söz konusu. Suriye ile ilgili mevzuda varsa görüÅŸlerimiz, varsa eleÅŸtirilerimiz, varsa tekliflerimiz, tavsiyelerimiz orada konuÅŸmalıyız."



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.