Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
30.04.2024
Ä°stanbul /

15 Åžubat 2020 - 10:28
Burhan Kuzu Hakkında Soruşturma Başlatıldı
Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi Kuzu, uyuşturucu baronu Zindaşti'nin tahliyesinde rol oynamak ile itham ediliyor
Burhan Kuzu Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nın Ä°ranlı uyuÅŸturucu baronu Naci Åžerifi ZindaÅŸti'nin tahliye edilmesi için Burhan Kuzu'nun yargıya baskı yaptığı yönündeki iddialara iliÅŸkin soruÅŸturma baÅŸlattığı ifade edildi.

UyuÅŸturucu ticareti yaptığı ileri sürülen ve hakkında "adam öldürmek", "cinayete azmettirmek", "FETÖ üyeliÄŸi" suçlamaları da bulunan Ä°ranlı uyuÅŸturucu baronu ZindaÅŸti, 19 Ekim 2018 akÅŸamı 3 adamı ile birlikte tahliye edildi. Savcılık ZindaÅŸti'nin tahliyesine itiraz etti ve hakkında yakalama kararı çıkarttı. ZindaÅŸti'nin tahliyesinin arkasındaki ismin Burhan Kuzu olduÄŸu iddia edildi. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Ä°ranlı uyuÅŸturucu baronu Naci Åžerifi ZindaÅŸti'nin CumhurbaÅŸkanı BaÅŸdanışmanı Prof. Dr. Burhan Kuzu'nun nüfuzunu kullanarak yargıya baskı yaptığı iddialarına iliÅŸkin Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı açıklama yaptı.

BaÅŸsavcılık yetkilileri Kuzu hakkındaki soruÅŸturmanın Özel SoruÅŸturma Bürosu tarafından yürütüldüÄŸünü açıkladı.

Hakimle ve Savcılar Kurulu’na (HSK) gelen dosyanın ZindaÅŸti'nin kızı ve ÅŸoförünün öldürülmesi olayının azmettiricisi olduÄŸu iddiasıyla yargılanarak beraat eden Orhan ÜnÄŸan'ın ÅŸikayeti üzerine baÅŸlatılan soruÅŸturma dosyasıyla birleÅŸtirildiÄŸi de öÄŸrenildi. ÜnÄŸan'ın 18 Kasım 2019'de Özel SoruÅŸturma Bürosu'na Kuzu'nun yargılamaya müdahalede bulunarak ZindaÅŸti'nin tahliye edilmesini saÄŸladığı yönünde ifade verdiÄŸi iddia edildi.

Eski AK Parti Ä°stanbul Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, ZindaÅŸti'nin tutuklandıktan sonra tahliye edilmesiyle ilgili olarak kiÅŸisel Twitter hesabında paylaşımda bulunmuÅŸtu. Konuya iliÅŸkin olarak daha önce de bir açıklama yaptığını belirten Kuzu, ÅŸunları söylemiÅŸti:

“ZindaÅŸti meselesi ile çok uzun zaman önce bir açıklama yapmıştım. Bir anayasa profesörü olarak, hayatım boyunca yargı bağımsızlığını savundum ve siyasi görevlerimde önemli katkılar yaptım. Yargı mensuplarımıza baskı yapmadım. Esasen benim hukuk anlayışıma asla uygun deÄŸildir.”

Kuzu, söz konusu iddiaların FETÖ projesi olduÄŸunu da iddia etmiÅŸti.

Kaynak: Independent Türkçe

 

 



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.