Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
29.03.2024
Ä°stanbul /

19 Nisan 2019 - 19:12
Fransız Büyükelçi'den, Trump'a 'kaprisli, öngörülemez, bilgisiz lider' benzetmesi
Trump yönetimini 72 yıl Fransa krallığı yapan 14. Louis'nin dönemiyle kıyaslayan Fransa'nın Washington Büyükelçisi Gerard Araud, 'Durum, 14. Louis'nin sarayını analiz etmeye benziyor. Biraz kaprisli, öngörülemez, bilgisiz, yaşlı bir kral var ama karar veren kişi de kendisi olmak istiyor' ifadelerini kullandı.
Fransız Büyükelçi'den, Trump'a 'kaprisli, öngörülemez, bilgisiz lider' benzetmesi

Fransa'nın Washington Büyükelçisi Gerard Araud, Trump yönetimini, "Biraz kaprisli, öngörülemez, bilgisiz, yaÅŸlı bir kral var ama karar veren kiÅŸi de kendisi olmak istiyor" dedi. 7 yıllık bir kariyerin ardından bugün emekliliÄŸe ayrılan Fransa'nın Washington Büyükelçisi Gerard Araud, Guardian gazetesine verdiÄŸi röportajda, Trump'ın tahmin edilemezliÄŸi ve ABD çıkarlarını tek açıdan yorumlamasının, yönetiminin dünya sahnesinde izole edilmesine yol açtığını söyledi.

Donald Trump yönetimini 72 yıl Fransa krallığı yapan 14. Louis'nin dönemiyle kıyaslayan Araud, "Durum, 14. Louis'nin sarayını analiz etmeye benziyor. Biraz kaprisli, öngörülemez, bilgisiz, yaÅŸlı bir kral var ama karar veren kiÅŸi de kendisi olmak istiyor." ifadelerini kullandı.
Araud, mevcut durumu, önceki yönetimin karar verme süreçlerinde gösterdiÄŸi titizliÄŸin tam tersi olarak da tanımladı.

‘BU BAÅžKAN VE BU YÖNETÄ°MÄ°N
MÜTTEFÄ°KLERÄ°, DOSTLARI YOK'

Trump yönetiminin "önce Amerika" dediÄŸinde aslında "sadece Amerika" demek istediÄŸini belirten Araud, "Aslen, bu baÅŸkan ve bu yönetimin müttefikleri yok, dostları yok. (Durum) Güç dengesi ve dar Amerikan menfaatinin savunulması temelinde ikili iliÅŸkilerden ibaret." dedi.
Ä°ngiltere'yi Brexit sonrası görüÅŸmelerde Washington'dan özel bir muamele beklememesi konusunda uyaran Araud, "Avrupa'ya yönelik muhabbetleri yok. Avrupalılara, Çinlilere muamele ettikleri gibi muamele ediyorlar. Ä°ngilizler, serbest ticaret anlaÅŸması için geldiklerinde, duvarlarda kan olacak ve bu kan Ä°ngiliz kanı olacak." deÄŸerlendirmesini yaptı.
Gerard Araud, Trump'ın baÅŸkan seçildiÄŸi gece, sosyal medya hesabından "Bu, neoliberalizm döneminin sonu. Bunu neyin takip edeceÄŸini henüz bilmiyoruz. Brexit ve bu seçimden sonra her ÅŸey mümkün. Gözlerimizin önünde bir dünya çöküyor" yazmış ve daha sonra bu paylaşımı silmiÅŸti.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.