Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
25.04.2024
Ä°stanbul /

18 Nisan 2019 - 10:56
Dolar yükselişe geçti
Ekrem İmamoğlu'nun mazbatayı alması ve Çin'deki küresel verilerin etkisiyle 5.71'e kadar inen kur kalıcı olamadı ve tekrar yükselişe geçti.
Dolar yükselişe geçti

Dolar kurunda, seçim sonuçlarına iliÅŸkin belirsizliÄŸi iki hafta aÅŸan süre zarfında kalkmaması nedeniyle TL'deki baskıdan kaynaklı artış dün Ekrem Ä°mamoÄŸlu'nun Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi BaÅŸkanı seçilerek mazbatasını almasıyla terse döndü.

Önceki gün 5.82 üzerini gören kur, Ä°mamoÄŸlu'na mazbatanın verileceÄŸi haberleriyle önce 5.75'e ardından da 5.71'e kadar indi. TL, yüzde 0.5 üzerinde deÄŸerlenerek diÄŸer geliÅŸen ülke paralarında bu kez pozitif ayrışırken yüzde 1.5 artan borsa baÅŸta olmak üzere diÄŸer TL varlıklarında da olumlu hava hakimdi.

Analistler, yatırımcılar ve iÅŸ dünyası makro dengeler açısından artık ekonomiye odaklanılması gerektiÄŸini ve seçim gündeminin geride kalmasının bu açıdan önemli olduÄŸunu belirtiyor.

18 Nisan sabahı dolar 5.80 dolaylarında, euro ve sterlin de 6.55 ve 7.57 üzerinde el deÄŸiÅŸtiriyor.

Öte yandan piyasalardaki bekleyiÅŸ AK Parti'nin itirazlarının YSK tarafından kesin olarak karara baÄŸlanmasına dek sürebileceÄŸini belirten bir kısım analist kurun gevÅŸemenin ardından 5.76'ya dek yükselmesine dikkat çekti.

Kurdaki artışta dün Financial Times'ta yer alan Merkez Bankası net döviz rezervlerinin swap piyasasından alınan kısa dönem borçlar çıkınca 15 milyar doların altında kaldığına dair haberin de pozitif havayı törpülediÄŸinin altı çizildi.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.