Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
26.04.2024
Ä°stanbul /

17 Nisan 2019 - 14:55
Erkek'ten ''İstanbul'' açıklaması
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine dair açıklamalarda bulundu.
Erkek'ten ''İstanbul'' açıklaması

CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye (Ä°BB) BaÅŸkanlığı seçimlerine dair açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ali Ä°hsan Yavuz'un konuya dair görüÅŸlerini deÄŸerlendiren Erkek, sözlerine "Seçmen kütükleri YSK'nın malıdır. Seçmen kütüklerinde hiçbir deÄŸiÅŸiklik YSK onayı olmadan yapılamaz. Seçmen kütükleri nasıl oluÅŸur? Ä°çiÅŸleri Bakanlığı'na baÄŸlı nüfus müdürlüklerince alınan verilerle oluÅŸturulur" diye devam etti.

AK Parti'nin YSK, Ä°çiÅŸleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nı itham ettiÄŸini görüyoruz. Sorumlular bunlar. Seçmen kütüklerini CHP ve Ekrem Ä°mamoÄŸlu oluÅŸturmuyor. YSK 25 Mart'ta seçmen kütükleri siyasi partilere gönderdi. 23 bin 165 kiÅŸinin karşısına oy kullanamaz ÅŸerhi düÅŸülmüÅŸ. YSK doÄŸru bir tespit yapmış. 1229 ölü seçmen var deniliyor. 25 Mart-31 Mart arası Ä°stanbul'da bu kadar kiÅŸinin ölmesi çok muhtemel. Bunları YSK biliyor.

Sandık baÅŸkanı ev memur üyeleri biz belirlemiyoruz. YSK'nın hazırladığı seçim takvimine bakın, 26 Åžubat-2 Mart arasında sandık kuruluyla ilgili itirazlar yapılır. Bunu herkes bilir. Neden bu itirazlarınızı bu tarihte yapmadınız? Seçmen listelerine sandık kurullarına itiraz etmiyorsunuz, seçim bitince itiraz ediyorsunuz. Düzeltilen maddi hataları dahi belge olarak basın toplantısında sizlere sundular.

Ä°stanbul'da tüm geçersiz oyların sayımı bitti. 6 ilçede de tüm oylar sayıldı. Tüm oylar sayılması durumda sonuç deÄŸiÅŸir diyorlar ama yanlış. Bunu 6 ilçede gördük. Çekmeköy'de bizim lehimize arttı. YSK bir karar aldı. Sondaj denilen bir yöntemle 57 sandık belirledi tümünü sayın dedi. 22 ilçede toplam 57 sandık tümü yeniden sayıldı. Artı 13 CHP'ye yazıldı. Yeniden yeniden sayım seçim güvenliÄŸini yok eder. YSK doÄŸru bir kararla oyların tümünün yeniden sayımını reddetti.

1 Nisan'da olduÄŸu gibi 17 Nisan'da da Ekrem Ä°mamoÄŸlu kazandı. AK Parti'nin seçim hukukunda usulsüzlükle kanunsuzluÄŸu birbirine karıştırdığı anlaşılıyor. Usulsüzlükle seçimin yenilenmesi mümkün deÄŸildir. Bunlar seçmen iradesini etkileyecek durumda deÄŸildir. Kanunsuzluk... Bir de hafif kanunsuzluk diye bir tabir kullanıldı ilk defa karşılaşıyoruz. Kanunsuzluk nasıl olur, YSK kanuna göre oy kullanamayacak kiÅŸiler oy kullanmış mı buna bakar.

Ä°stanbul'da fark ne kadar? 14 bin. Seçim tekrarı için 14 bin 001 kısıtlının oy kullandığını ispatlamanız gerekir. YSK neden baksın, sonuca etkili deÄŸil. Usulsüzlük ve kanunsuzluk ayrı ÅŸeydir. Çok vahim bir açıklama ile karşı karşıya kaldık bugün. 298 sayılı kanunun 8'inci maddesi. Seçmen olamayacaklar kısıtlı ve kamu hizmetinden yasaklı olanlar oy kullanamaz. KHK ile ihraç edilenler seçmen olamaz diyor Sayın Ali Ä°hsan Yavuz. Siz KHK ile ihraç edilenlerin seçme hakkını nasıl elinden alırsınız, mahkeme kararı yok.

Cezaevi seçmen listelerinden bahsediyor. Biz sadece kaç kiÅŸi kullanacak onu biliriz. YSK listeleri vermez. Bize verilmeyen liste AK Parti'de nasıl olabilir.  YSK BaÅŸkanı Sadi Güven kesinlikle sahte ve mükerrer seçmen yok demiÅŸti. Sistem buna müsait deÄŸil herkesin bir TC kimlik numarası var. Diyelim ki ben Kadıköy'de ikamet ediyorum, Silivri'de yatıyorum. Benim cezaevinden çıkıp Kadıköy'de oy kullanmam mümkün mü? Siz seçmen listelerine nasıl ulaÅŸtınız? Hukuku katlettiler.

Çok vahim bir tespit daha. 5388 çetelede mühür yok diyorlar. Yahu siz referandumda YSK'ya dilekçe verdiniz, milyonlarca mühürsüz oy pusulasını kabul ediniz dediniz. AK Parti'nin açıklamaları böyle devam ederse Sayın CumhurbaÅŸkanı'nın mazbatası da iptal edilebilir.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.