Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
25.04.2024
Ä°stanbul /

29 Mart 2019 - 19:55
Ruhani'den Golan açıklaması
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Golan Tepeleri'nde İsrail'in hakimiyetini tek taraflı tanıyan ABD yönetiminin uluslararası hukuku ayaklar aldığını söyledi.
Ruhani'den Golan açıklaması

Ä°ran devlet televizyonuna göre, sel felaketinden etkilenen Huzistan eyaletini ziyaret eden Ruhani, eyaletin Kriz Yönetim Konseyi'nde konuÅŸtu.

Ruhani, ülkenin büyük bir kısmında etkili olarak 44 kiÅŸinin ölümüne yol açan sel felaketinin can ve mal kayıplarına neden olduÄŸunu ancak yetkililerin özveriyle zararları gidermek için çalıştığını belirtti.

Hükümetin selden etkilenen halkın zararlarını karşılayacağını dile getiren Ruhani, "ÖnceliÄŸimiz halkımızın can güvenliÄŸini saÄŸlamaktır. Selden kaynaklanan zararları en aza indirmemiz gerekiyor. Bu doÄŸrultuda nehirleri ve barajları ÅŸiddetli yağışlara daha hazır hale getirmeliyiz." dedi.

RUHANÄ° GOLAN Ä°ÇÄ°N NE DEDÄ°?

İran Cumhurbaşkanı dış politikaya ilişkin değerlendirmelerde de bulundu.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın başındaki hükümetin nükleer anlaÅŸma ve Paris Ä°klim AnlaÅŸması gibi bazı uluslararası anlaÅŸmalardan tek taraflı ayrıldığını hatırlatan Ruhani, "Irkçı, hukuksuz ve savaÅŸ yanlısı bir grup Beyaz Saray'a hakim oldu." ifadesini kullandı.

Trump yönetiminin uluslararası hukuka baÄŸlı olmadığını belirten Ruhani, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Her gün baÅŸka bir uluslararası yasayı ayaklar altına alıyorlar. Golan meselesi de onların hukuka ve barışçıl çözümlere karşı olduklarını gösterdi. Dünyadaki hiçbir ülke bu savaÅŸ yanlısı ve ırkçı grubun yaklaşımından hoÅŸlanmıyor."

ABD'nin Tahran'a ait 1,6 milyar dolarlık mal varlığına el konulması isteÄŸinin iki gün önce Lüksemburg'da bir mahkemece reddedilmesine de deÄŸinen Ruhani, "Son iki yılda ABD'ye karşı üç kez hukuk zaferi kazandık. Hem nükleer anlaÅŸma, hem iki milyar dolarlık dondurulmuÅŸ mal varlığımız konusunda hem de Lüksemburg mahkemesinde ABD'ye karşı baÅŸarı kazandık." diye konuÅŸtu.

 



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.