Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
18.04.2024
Ä°stanbul /

28 Mart 2019 - 10:40
Başkan Güven'den seçim açıklaması
YSK Başkanı Sadi Güven yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Başkan Güven'den seçim açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) BaÅŸkanı Sadi Güven, seçime 3 gün kala AA muhabirine seçim güvenliÄŸiyle ilgili bilgi verdi.

Anayasa'nın 79. maddesinin YSK'ye seçimlerin düzen içinde yönetimiyle ilgili görev verdiÄŸini belirten Güven, seçim güvenliÄŸinde en önemli konunun, oy kullanılan sandıklardaki ıslak imzalı tutanaklar olduÄŸunu belirtti.

Güven, seçimlerle ilgili her türlü güvenlik tedbirini aldıklarını söyleyerek, "Fiziki güvenlikleri aldık ama onun ötesinde seçimin kendi güvenliÄŸiyle ilgili de tedbirleri aldık." dedi.

"DÜNYADA BUNU Ä°LK BÄ°Z YAPIYORUZ"

Güven, bu kiÅŸilerin sandık baÅŸlarında görev yapacağını ifade ederek, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Sandık sonuçlarını onlar tespit edecekler, itirazlara ilk aÅŸamada onlar karar verecekler. Onların tutmuÅŸ olduÄŸu tutanakları da biz seçim gecesi bütün siyasi partilerle daha önceki seçimlerde paylaÅŸtığımız gibi paylaÅŸacağız. Benim anlatamadığım bir ÅŸey var Türkiye'de, dünyada ilk bunu biz yapıyoruz. Sandığın başında tutulan tutanakları taramak suretiyle siyasi partilere gönderdiÄŸimiz gibi seçimlerin kesinleÅŸmesinden sonra, tahmini 10 gün civarında bir süre sonra internette 'www.ysk.gov.tr' adresimizde de yayınlıyoruz. Çok da basit hale getirdik. VatandaÅŸ, Türkiye'deki tüm sandıkların ıslak imzalı sayım döküm cetvelini ve tutanaklarını, ilçe birleÅŸtirmelerini, il birleÅŸtirmelerini kontrol etme, görme imkanına sahip. Seçimin en önemli güvenlik kodlarından birisi de bu."

GÜVENCEMÄ°Z TEMÄ°NATIMIZ BUNLAR

Bu konuda bugüne kadar mükerrer seçmen, mükerrer oy kullanma, fazladan oy kullanma gibi bir itirazın gelmediÄŸini kaydeden Güven, sandık başında sayım dökümlerin yine siyasi partiler tarafından yapıldığını anlattı.

BaÅŸkan Güven, eÅŸ zamanlı siyasi partiler gönderilen bu sayım döküm sonuçlarının tüm vatandaÅŸların incelemesine de açıldığına iÅŸaret ederek, ÅŸunları kaydetti:

 "VatandaÅŸlarımız lütfen 2014'ten bu yana oy kullandıkları sandık sonuçlarını ıslak imzalı görmek istiyorlarsa 'ysk.gov.tr' adresine girsinler, çok basit bir iki iÅŸlemle görebilirler. Bu seçimlerden sonra da oy kullandıkları sandık sonuç tutanaklarını bizim sitemize girmek suretiyle görsünler. Bizim güvencemiz, teminatımız bunlar. Bugüne kadar da bizim yayınladığımız sandık sonuç tutanaklarında deÄŸiÅŸiklik yapıldığına dair bir tek itiraz gelmedi."



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.