Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
26.04.2024
Ä°stanbul /

20 Kasım 2018 - 11:39
PYD ABDden Türkiyeyi durdurmasını istedi
TSK operasyonlarının engellenmesi konusunda koalisyon güçlerinden destek istediğine de dikkat çekildi. RT in haberinde, koalisyon temsilcilerinin bu kapsamda adım atılacağı güvencesi verdiği, karşılığında da PYDden IŞiDle mücadelenin sürdürülmesini istediği vurgulandı.
PYD ABDden Türkiyeyi durdurmasını istedi

İskeletini terör örgütü PYD in oluşturduğu SDG in sözde yöneticileriyle IŞiDle Mücadele Koalisyonu un askeri temsilcileri Türkiye sınırına yakın Amude bölgesinde buluştu. Görüşmede, TSK ın Fıratın doğusuna yönelik operasyonlarının konuşulduğu ve terör örgütü temsilcilerinin operasyonların durması için koalisyon güçlerinden destek istediği belirtildi. Toplantı, Rusya merkezli haber ajansı Russıan Today tarafından servis edildi. Görüntüler, Uluslararası Koalisyon güçlerine bağlı bir heyetin, Suriye in kuzeyinde Amude kentine bağlı Til Hebeş Köyü e gelmesi ve DSG in sözde komutanları tarafından karşılanmasıyla başlıyor.

TÃœRKÄ°YEYÄ° DURDURUN

Paylaşılan görüntülere, koalisyona bağlı askeri yetkililerin, terör örgütünün sözde temsilcileriyle diyalogları ve not almaları da yansıyor. Görüşmede terör örgütünün, TSK operasyonlarının engellenmesi konusunda koalisyon güçlerinden destek istediğine de dikkat çekildi. RT in haberinde, koalisyon temsilcilerinin bu kapsamda adım atılacağı güvencesi verdiği, karşılığında da PYDden IŞiDle mücadelenin sürdürülmesini istediği vurgulandı.

ABD EĞİTTİ, PKK 800 HAİNİ SAHAYA SÜRDÜ

ABD in Suriyede IŞiD ile savaşma bahanesiyle eğitip donattığı ve koalisyon ismiyle adlandırdığı YPG, bölgedeki faaliyetlerini devam ettiriyor. Kobaniden sonraki üslenmeleri olan Rakkada eğitim faaliyetlerini tamamlayan 800 terörist sahaya salınmak üzere hazırlandı. Fıratın doğusunda oluşum sağlamaya çalışan YPGliler, Mehmetçik ve ÖSO un bölgeye girme ihtimaline karşı hazırlık yapmaya çalışıyor. Ancak YPG in açtığı tüneller kendilerine Türk askeri tarafından mezar ediliyor.

YPG-IÅžiD PAZARLIÄžI

ABD, DEAŞ elebaşlarından Ebu Halit El Suri kod adlı Cemal Feyyad El Hüseyini ele geçirdi. Ancak YPG/PKK önceki gün El Hüseyinin akrabalarıyla pazarlık yaptı. Şedadideki pazarlığa ABDliler de katıldı. El Hüseyin, 100 milyon Suriye Lirası (yaklaşık 1 milyon Türk Lirası) karşılığında serbest bırakıldı.

AFRÄ°NE OPERASYON

Afrinde yağma ve hırsızlığın artması üzerine TSK desteğiyle ÖSO yerel güçleri, halka zulmeden, hırsızlık, gasp ve çete faaliyetleri gerçekleştiren yaklaşık 300 kişilik Abu Havle çetesine karşı harekete geçti. Çete lideri Abdurrahman El Hüseyin ve çetesi Afrin şehir merkezinde kıstırıldı. Çetenin bazı üyeleri teslim olurken çevredeki siviller ise tahliye edildi.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.