Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
20.04.2024
Ä°stanbul /

20 Temmuz 2018 - 12:04
ABD de Rahip Tepkisi Ambarrgo Çağrısına Dönüştü
Donald Trumpın serbest bırakılması için çağrı yaptığı rahip Andrew Craig Brunsonun tutukluluğuna devam kararı verilmesi Amerikalıları çıldırttı. ABDli altı senatör, uluslararası finans kuruluşların Türkiyeye kredi vermesinin kısıtlanmasını öngören bir yasa taslağı hazırladı.
ABD de Rahip Tepkisi Ambarrgo  Çağrısına Dönüştü

 

Altı ABDli senatör, Türk hükümeti ABD vatandaÅŸlarının tutukluluk haline son verene kadar uluslararası finans kuruluÅŸların Türkiyeye kredi vermesinin kısıtlanmasını öngören bir yasa taslağı hazırladı.

Senatörlerin attığı bu adım ÇarÅŸamba günü Ä°zmirde yargılanan ABDli rahip Andrew Brunsonın tutukluluÄŸuna devam kararını izliyor.

Senato dış iliÅŸkiler komitesinin yaptığı açıklamaya göre bazıları Cumhuriyetçi, bazıları da Demokrat Partiden olan senatörlerin hazırladıkları yasa taslağı Türkiye Uluslararası Finansal Kurumlar Yasası adını taşıyor.

TÜRKİYEYE KREDİ VERİLMESİNE KARŞI ÇIKIN

Taslak ile Dünya Bankası ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ın (EBRD) yönetiminde bulunan Amerikalılara, bundan böyle insani amaçlı olanlar hariç olmak üzere Türkiyeye kredi verilmesine karşı çıkmaları talimatı veriliyor.

SERBEST KALANA KADAR DEVAM

Yasa taslağının metninde, bu kısıtlamanın Türkiye in (çift uyruklu kiÅŸiler ve Türkiyedeki ABD misyonlarında çalışanlar da dahil olmak üzere) Amerikan vatandaÅŸlarının keyfi olarak tutuklanmasına veya hareket özgürlüğünden mahrum bırakılmasına son verene kadar devam etmesi isteniyor.

ABDLÄ° RAHÄ°P 35 YIL HAPÄ°S CEZASIYLA YARGILANIYOR

İzmirde 20 yılı aşkın bir süredir yaşayan Brunson, 2016 yılındaki Aralık 2016dan bu yana tutuklu olarak yargılanıyor. Hakkındaki suçlamalardan suçlu bulunması halinde Brunson 35 yıla kadar hapis cezası alabilir. Mahkeme Brunson davasının bir sonraki duruşmasını 12 Ekime erteledi.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.