Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber
Fatih Aktüel
25.04.2024
Ä°stanbul /

21 Mart 2018 - 16:44
MERKEL :Afrin Harekatını Kınıyormuş!
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman parlamentosu Bundestagda yaptığı konuşmada TSK ın Afrine yönelik harekatıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.
MERKEL :Afrin Harekatını Kınıyormuş!

AFRÄ°N HAREKATINI KINADI

Merkel, Türkiye in güvenlik endiÅŸelerine raÄŸmen, Afrindeki askeri harekatın kabul edilemez olduÄŸunu söyledi. Merkel, Afrin harekatına iliÅŸkin Bunu en güçlü ÅŸekilde kınıyorum ifadelerini kullandı.

Merkel ayrıca, Esad rejiminin Doğu Gutaya yönelik hava harekatını da kınadığını söylerken, Rusyayı da bu harekatı sadece izlemekle suçladı.

ALMAN HÜKÜMET SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

Hükümet sözcüsü Ulrike Demmer bugün bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, sivil toplumun güvenliği ve kentten kaçan çok sayıda mülteci hakkında endişeleri ileri sürerek, Türk ordusunun Afrin kentinin büyük bölümünü kontrol altına alması haberlerini giderek artan endişeyle izliyoruz dedi.

Dışişleri bakanlığı sözcüsü Rainer Breul, katliamlar ve yağma haberlerinin soruşturulmasını istedi ve Suriyedeki savaşı sona erdirmek için politik sürece dönüş çağrısında bulundu. Breul Türkiye in sınırları ile ilgili olarak haklı güvenlik çıkarları olduğunu ancak Ankara ın eylemlerinin orantılı sınırlar içinde kalması gerektiğini belirtti. Breul, Özellikle son gelişmeler ışığında, Türkiye in eylemlerinin gerekliliği ve orantılı olup olmadığı konusunda önemli şüphelerimiz var dedi.



Ä°sim Soyisim :
E-Mail :

Bu habere ilk yorumu siz yapın.